nieuwsbrief De Marke14 november 2018
ASK groepen 5 t/m 8 (Sinterklaas)

ASK groepen 5 t/m 8 (Sinterklaas)

De groepen 5 t/m 8 gaan donderdagavond 29 november 2018 naar Orpheus voor de ASK musical "Arthur en het zwaard in de steen".  Dit jaar gaan we voor het eerst in lange tijd de avondvoorstelling bezoeken. De voorstelling begint om 19.00 uur en is ongeveer 20.30 uur afgelopen. Wij vragen de ouders om uiterlijk 18.30 uur, de kinderen bij Orpheus af te zetten. (plek en tijd hoort u nog van ons)

Het verhaal: Duik samen met Arthur in het spannende en swingende musicalavontuur! Arthur heeft het zwaar. Op school is hij het mikpunt van pesterijen en thuis kan hij totaal niet overweg met zijn stiefmoeder. Hij droomt vaak weg bij de verhalen over zijn grote held Koning Arthur. Als hij tijdens een heftige storm geraakt wordt door de bliksem, ontwaakt hij vol verbazing in de wereld van zijn lievelingsverhaal. Daar sluit hij vriendschap met de mooie Guinevere en de stoere ridder Lancelot. Samen gaan ze op zoek naar het magische zwaard in …

Meer lezen

Doe-middagen VO (voortgezet onderwijs)

Doe-middagen VO (voortgezet onderwijs)

Om leerlingen uit groep 8 te helpen de school te kiezen die het beste bij ze past, worden er door de Voortgezet Onderwijs scholen doe-middagen georganiseerd. Kinderen konden zich hier voor inschrijven op de school van hun keuze.  Zo zijn er b.v. doe-middagen kunst en cultuur, sport en bewegen en horeca etc. Wij wensen onze groep 8 leerlingen veel plezier bij het bezoeken van de doe-middagen op het Voortgezet Onderwijs.

Nieuwe leden OR (ouderraad) gezocht!

Nieuwe leden OR (ouderraad) gezocht!

Al vele jaren zorgen de leden van de OuderRaad ervoor dat er leuke activiteiten voor de kinderen op school worden georganiseerd. Denkt u maar aan de disco, de lampionnenoptocht, ondersteuning bij Sinterklaas en het kerstdiner, en dit jaar het organiseren van een kerstmarkt, het zomerfeest, de afscheidsavond voor groep 8, het organiseren van acties om activiteiten te bekostigen etc.
Zonder de OR zou het onderwijs erg saai worden…….

De OR zit erg te springen om nieuwe leden, het vele werk wordt nu nog maar door een beperkt aantal ouders gedaan, het is bijna niet meer mogelijk om alle zaken nog te kunnen uitvoeren.
Vanuit het team van De Marke doen wij een oproep om u aan te melden als lid van onze OR. Samen kunnen we ervoor zorgen dat De Marke leuke activiteiten kan blijven organiseren!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Lex van de Brink, voorzitter van de …

Meer lezen

Ouderraad kerstkransjes Actie

Ouderraad kerstkransjes Actie

Op maandag 19 november a.s. starten we met onze Kerstkransjes-Actie.
Alle leerlingen ontvangen een bestelformulier en kunnen hierop bestellingen noteren voor de volgende 3 soorten kerstkransjes:
1. kerstkransjes met suiker,
2. kerstkransjes met amandel
3. chocoladekransjes.

Op maandag 3 december moeten de bestelformulieren weer ingeleverd worden. Dan worden de verschillende kerstkransjes besteld bij Bakkerij ’t Stoepje en Van Dijk Groothandel.
De uitlevering van de bestellingen is op donderdag 20 december tijdens onze eerste Kerstmarkt.
Deze wordt gehouden tijdens het Kerstdiner en alle ouder(s)/verzorger(s) zijn van harte welkom op onze eerste Kerstmarkt.
In een volgende Marke Express vindt u meer informatie hierover. Vanaf dan kunnen de leerlingen hun bestellingen uitleveren en het geld ophalen. Dit kan gedurende de hele kerstvakantie. In de eerste schoolweek van het nieuwe jaar moet het geld ingeleverd worden op school. De opbrengst komt geheel ten goede aan de leerlingen van OBS De Marke. Wij wensen alle …

Meer lezen

Schoen zetten

Schoen zetten

De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 mogen op dinsdag 27 november 2018 hun schoentje zetten op school. Misschien zit er woensdag wel iets in hun schoen? En misschien hebben de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 ook wel wat in hun laatje.

Sinterklaasintocht

Sinterklaasintocht

LANDELIJKE INTOCHT Op zaterdag 17 november 2018 is de landelijke intocht in Zaanstad. De intocht is op de TV te volgen. 

INTOCHT APELDOORN
LET OP: In Apeldoorn komt de goedheiligman dit keer per stoomtrein op het perron van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (station Apeldoorn) aan. Dus NIET met de boot bij het kanaal. Vanaf het perron van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij zal hij via de tunnel onder het station naar het Stationsplein gaan, waar dan de officiële ontvangst is. Vervolgens gaat de stoet, met Sinterklaas te paard, verder de binnenstad in. (10.00 - 11.45 uur)
De Sint komt op dinsdag 4 december 2018 bij ons op school. (in de vorige Marke Expresse stond een foute datum)

Op 24 november komt Sinterklaas op Winkelcentrum de Eglantier. (10.00 - 15.00 uur)

Stop Vandalisme

Stop Vandalisme

De laatste tijd is er in de Maten veel last van overlast en vandalisme. Zo ook bij ons. De pleinen zijn na schooltijd verboden voor personen boven de 13 jaar. (borden hangen op het kleine en grote plein) Toch komen veel jongeren na schooltijd op de pleinen en laten enorm veel afval achter. Dit is natuurlijk verboden en erg vervelend. De politie rijdt vaak langs en controleert zo mogelijk. Mocht u 's avonds of 's nachts zien dat jongeren zich begeven op de pleinen en/of het dak wilt u dan de politie bellen? Maak een melding van deze rondhangende jongeren op 0900-8844. Alvast bedankt!

Surprises groepen 5 t/m 8

Surprises groepen 5 t/m 8

De leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 gaan op 20 november lootjes trekken voor de sinterklaassurprises.
De surprises worden uitgepakt op dinsdag 4 december 2018. We beginnen meteen 's morgens na het verwelkomen van Sinterklaas. Afspraken:
* Het te besteden bedrag voor een cadeautje is max. € 5,-
* Je schrijft zelf een gedichtje.
* Het cadeautje ga je in een leuke surprise verpakken. De verpakking moet wel iets voorstellen.
* Het cadeautje zit in de surprise verstopt en kan je niet zien.
* Verder zorg je ervoor dat de surprise geen kleverige verrassing wordt. Geen pakjes in gel, water of ijs!
* Om te voorkomen dat een surprise helemaal stuk gemaakt moet worden om het pakje eruit te halen, is het handig om duidelijk aan te geven waar de surprise het best geopend kan worden.
* Zorg ervoor dat de naam van het kind voor wie het pakje bedoeld is, duidelijk …

Meer lezen

Tentoonstelling met werk van oud-collega Jan Spakman

Tentoonstelling met werk van oud-collega Jan Spakman

Oud collega Jan Spakman is in 2016 overleden en heeft een enorme hoeveelheid werk nagelaten. Jan heeft altijd een zeer grote affiniteit tot de kunst gehad. Deze onderging hij, droeg hij uit (vooral ook op zijn school en op verenigingen) en legde hij vast zowel in beeldende vorm als in fotografie en film. Jan was oud-onderwijzer van de toenmalige Martin Luther King school en van onze school De Marke.

Op zaterdag 24 november wordt ’s middags om 16.00 uur de tentoonstelling geopend met werk van hem.

Voor meer informatie: Jan Spakman gedreven kunstenaar en onderwijzer    

Vooraankondiging De Stentor Kidsrun/Midwinter marathon

Vooraankondiging De Stentor Kidsrun/Midwinter marathon

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 kunnen alle jonge hardlopers van 4 t/m 12 jaar mee rennen met de Stentor Kidsrun van één kilometer met start en finish op de Loolaan. De 4 en 5 jarigen lopen 500 meter in plaats van 1.000 meter. De inschrijving is geopend! Wacht niet te lang met inschrijven want er kunnen maar 1000 kinderen mee doen. U kunt zich hier inschrijven.

De start/finish van de Kidsrun is op de Loolaan ter hoogte van de Bosweg. De route van de Kidsrun gaat over de Loolaan tot en met de Naald en weer terug. Nieuwe opzet Centraal Beheer Kidsrun in 2019! Alle jonge hardlopers van 4 t/m 12 kunnen meedoen aan de Kidsrun.
Maar let op! De Kidsrun bestaat voortaan uit 4 onderdelen:
A. 3 wedstrijden over 1 km voor de leeftijdscategoriën 6 en 7, 8 en 9 en 10 t/m 12 jaar. Wel tijdregistratie, prijzen …

Meer lezen

Website OBS de Marke

Website OBS de Marke

Op onze website www.marke-apeldoorn.nl staat erg veel informatie over de school, zie schoolgids. Foto's, de agenda, formulieren, schooltijden, spelletjes voor de kinderen etc. Tevens kunt u de nieuwsbrieven nog eens nalezen. Kom onze site eens bezoeken en volg en "like" onze school op facebook! Momenteel hebben we 591!!! likes

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055