nieuwsbrief De Marke18 april 2018
Certificering/Diploma IMC Basis groepen 7 en 8

Certificering/Diploma IMC Basis groepen 7 en 8

Op 14 juni 2018 krijgen de leerlingen uit groep 7/8B hun certificaat/diploma van IMC Basis.
Op 15 juni 2018 krijgen de leerlingen uit groep 7/8A hun certificaat/diploma van IMC Basis.
Ouders zet u de datum vast in uw agenda! Tijden en inhoud volgt! (gewoon tijdens schooltijd)

Cito eindtoets

Cito eindtoets

De leerlingen uit groep 8 zitten midden in hun cito eindtoetsdagen. Vandaag is de 2e dag, morgen volgt de laatste. 's Middags gaan we met de kinderen uit groep 8 een uitstapje doen, we gaan naar het oorlogsmuseum in Beekbergen. De kinderen dienen a.s. donderdag op de fiets naar school te komen.

Clinics Rolstoeltennis

Clinics Rolstoeltennis

Van 28 mei tot 3 juni 2018 is de World Team Cup in Apeldoorn en gaan de beste rolstoeltennissers de baan op! Rondom dit WK voor teams zijn er diverse side-events, zoals het scholenprogramma. Op 22 maart kregen tien vakdocenten een bijscholing rolstoeltennis. Zij gaan les geven bij de clinics rolstoeltennis waar in totaal 700 kinderen uit het regulier en speciaal onderwijs aan mee doen.  Voor de lessen stelt de Esther Vergeer Foundation kinderrolstoelen beschikbaar.
A.s. maandag 23 april en woensdag 25 april krijgen onze leerlingen (tijdens de gymlessen) deze clinic Rolstoeltennis.

Entreetoets groep 7

Entreetoets groep 7

Net als elk jaar maakt groep 7 ook dit jaar de Entreetoets. De Entreetoets geeft inzicht in welke vaardigheden voor rekenen, taal, spelling en studievaardigheden een leerling beheerst en aan welke vaardigheden nog gewerkt moet worden. Ook komt er een advies uit vanuit Cito voor het vervolgonderwijs. Dit advies is alleen gebaseerd op de Entreetoets. Het advies vanuit school baseren we op alle gemaakte citotoetsen, de methodetoetsen, de werkhouding, huiswerkattitude en ons beeld van de leerling.
De Entreetoets wordt dit jaar gelijk afgenomen met de Citoeindtoets groep 8 nl. op dinsdag 17 april, woensdag 18 april en donderdag 19 april. Dus groep 7 zit er nu middenin.
Als de uitslag bekend is dan nodig wij u uit voor een gesprek waarin wij de uitslag bespreken en een preadvies geven. In groep 8 krijgen de leerlingen het definitieve schooladvies.  

Hiep, Hiep, Hoera

Hiep, Hiep, Hoera

Op woensdag 16 mei 2018 vieren Juf Margit en Juf Manoek (groep 4) hun verjaardag in de groep. De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee naar school te nemen.

Meer lezen

Koningsspelen 2018

Koningsspelen 2018

Op vrijdag 20 april 2018 worden er bij ons op school de koningsspelen gehouden. Dit jaar worden de koningsspelen georganiseerd door Accres voor de groepen 3 t/m 8. Ook dit jaar gaan alle leerlingen de koningsspelen openen met een dansje en een lied. Het lied heet "fitlala". We gaan dit op school oefenen, maar u kunt natuurlijk ook thuis de bekijken. Na de dans gaan alle kinderen samen ontbijten. De groepen 1 en 2 hebben na het ontbijt hun eigen programma.

Lees verder en klik op de foto om de video te zien:        

Meer lezen

Meivakantie

Meivakantie

Vanaf 27 april (koningsdag) t/m zondag 13 mei 2018 hebben wij vrij i.v.m. de Tulpvakantie. Een hele fijne vakantie gewenst! De maandag na de vakantie is er weer luizencontrole. Geen gel of ingewikkelde kapsels in het haar a.u.b.

Schoolvoetbal gr. 7/8

Schoolvoetbal gr. 7/8

Vanmiddag, 18 april, worden o.a. de finales schoolvoetbal gr. 7/8 gespeeld. De Marke doet mee met 2 teams.


13.30 uur     De Marke 1 – De Marke 2,  Veld 9A
13.30 uur     Pr. Juliana – De Bouwhof , Veld 9B
14.50 uur     Verliezer -  Verliezer  3e /4e pl.,Veld 8B
14.50 uur     Winnaar  -  Winnaar   1e/2e pl., Veld 8A

Schoolreizen, betaling 2018

Schoolreizen, betaling 2018 (herhaalde oproep)

DENK U AAN DE BETALING VAN DE SCHOOLREIS?
Betaling uiterlijk 1 mei 2018!!!  
Groep 1 en 2  € 16.50 Kleuterfeest donderdag 28 juni 2018  
Groep 3  € 32.50 Spelerij Dieren maandag 19 juni 2018  
Groep 4 en 5  € 23.00 Julianatoren dinsdag 26 juni 2018  
Groep 6 en 7  € 32.50 Slagharen donderdag 28 juni 2018  
Groep 8  € 120.00 Schoolkamp Ameland wo 4 tot  vr. 6 juli 2018 (2 nachten)    

Wij verzoeken u het totaalbedrag (voor 1 mei a.u.b.) over te maken op IBANnummer NL47 INGB 0004 7523 68 t.n.v. OBS De Marke te Apeldoorn, o.v.v. de naam(namen) van uw kind(eren). U mag ook contant betalen bij Vreni adm. LET OP: dit is een ander rekeningnummer dan de betaling van het schoolfonds. (ouderbijdrage) (Bij niet betaling kunnen leerlingen helaas niet mee en moeten ze deze dag op school blijven) Bij betalingsproblemen kunt U contact opnemen met Inge Voncken (dir.) Minima kunnen een vergoeding aanvragen bij …

Meer lezen

Social media - De Marke

Social media - De Marke

Naast onze nieuwsbrief de Marke Expresse kunt u ook op de hoogte blijven via Facebook, Twitter en onze website:

Website:        www.marke-apeldoorn.nl Facebook:     www.facebook.com/obsdemarke
Twitter:         @MarkeOBS

Op facebook hebben wij bijna 600 volgers! Volgt u ons ook?

Uitloophalfuurtje groep 5

Uitloophalfuurtje groep 5

Op woensdag 25 april a.s. kunnen ouders/grootouders een half uurtje in groep 5 komen kijken. (van 12.00 - 12.30 uur) U bent van harte welkom.  

Verjaardag juffen gr. 7 en 8 (leerteam 3)

Verjaardag juffen gr. 7 en 8 (leerteam 3)

Op donderdag 26 april vieren de juffen Marieke, Manon en Juf Susanne gezamenlijk hun verjaardag. De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee te nemen voor tussendoor, wel een lunchpakket.

Voetbaldagen Accres

Voetbaldagen Accres (meivakantie)

Op dinsdag 1 mei 2018 organiseert Sportstimulering de Voetbaldag, een volledig verzorgde voetbaldag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Waan jezelf profvoetballer voor een dag: teken je contract, volg een techniektraining inclusief warming up, eet een echte sportlunch en doe mee aan een Mini WK! De Voetbaldag wordt begeleid door gediplomeerde trainers van o.a. Vitesse en De Graafschap en vindt plaats bij CSV Apeldoorn.

Meld je voor 23 april 2018 aan voor deze voetbaldag via deze site. 
Op donderdag 3 mei organiseren we ook een voetbaldag voor Girls Only.

Dagprogramma
08.30 – 09.00 uur ontvangst en tekenen contract
09.00 uur warming up
09.15 uur training 1 met o.a. pannakooi en snelheidsmeter
10.30 uur pauze
10.45 uur training 2 met o.a. techniek en balbeheersing
12.15 uur sportlunch inclusief quiz
13.00 uur mini WK inclusief groepsfoto
14.30 uur pauze
14.45 uur shoot outs
15.30 uur einde voetbaldag Trainingen worden …

Meer lezen

Voetballen in een echt stadion gr. 3/4 (vandaag)

Voetballen in een echt stadion gr. 3/4 (vandaag)

Vandaag, woensdag 18 april (het toernooi) en vrijdag 20 april (de finale) organiseert AGOVV onder de naam Voetballen In Een Echt Stadion 2018 voor het derde jaar op rij een schoolvoetbaltoernooi voor kinderen uit groep 3 en 4. Teams van alle basisscholen in Apeldoorn kunnen die twee dagen tegen elkaar strijden voor een supergrote wisseltrofee! En dat in het prachtige stadion van AGOVV in het groene Park Berg & Bos. Voetballen in een echt stadion, wat is er nu mooier? Onze school doet mee met 2 teams.

Voor het wedstrijdschema klik hier

Om 14.30 uur moet iedereen op het sportpark aanwezig zijn. Het toernooi begint precies om 15.00 uur en de eindtijd is om 17.45 uur. Voor de vier beste scholen is er nog een leuk vervolg van het toernooi in de finale op 20 april. Ook deze dag wordt iedereen om 14:30 uur op het sportpark verwacht en de eerste …

Meer lezen

Week van de Teek

Week van de Teek

Iedereen kan vroeg of laat tijdens werken of recreëren in een groene omgeving gebeten worden door een teek. Meestal is een tekenbeet onschuldig. Door snelle verwijdering van de teek wordt de kans op infectie verlaagd. Bij ongeveer 2% van de tekenbeten treedt vroege lymeziekte op. Als deze vroege symptomen niet behandeld worden, dan kan vroege lymeziekte overgaan in late lymeziekte (bijvoorbeeld aantasting van de gewrichten, het zenuwstelsel en diverse organen). Van 16 t/m 22 april is het weer de Week van de Teek. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft diverse materialen en hulpmiddelen ontwikkeld die gericht zijn op het voorkomen van een tekenbeet en hoe met een tekenbeet om te gaan. Via de website van het RIVM http://www.rivm.nl/tekenbeet en de website www.weekvandeteek.nl vindt u veel informatie over teken, de ziekte van Lyme en behandeling. Via de website http://toolkits.loketgezondleven.nl kunt u materiaal downloaden zoals folders, posters en kleurplaten en staat …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055