Kinderboekenweek 2021

vrijdag 15 oktober 2021

De afgelopen anderhalve week stond de Kinderboekenweek ‘worden wat je wil’ centraal. In alle groepen hebben we leuke activiteiten gedaan en iedereen is op bezoek geweest bij een echte kinderboekenschrijver!

Groep 1/2 ging op bezoek bij Erik Nieuwenhuis. Je kunt Erik Nieuwenhuis kennen van het boek ‘Jan de Onderjebedkijkman’. Wat leuk dat Erik met ons op de foto ging!

De groepen 3 en 4 gingen ook naar de bibliotheek, waar zij op bezoek gingen bij de schrijver Tjibbe Veldkamp. De meeste kinderen kennen zijn boeken wel: ‘Agent en Boef’, ‘Grapman’ en natuurlijk ook prentenboeken als ‘Tim op de tegels’ en ‘Kom uit die kraan!’. Zijn prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’ is verkozen tot Prentenboek van het Jaar voor De Nationale Voorleesdagen in 2022 en ontving recent ook een Zilveren Griffel.

Groep 5 en 6 mochten op bezoek bij kinderboekenschrijfster Angelique van Dam. Angelique heeft vijf boeken op haar naam staan, waarvan ‘Het geheim van de wifi’ de nieuwste is. Haar boek ‘Iedereen een ster!’ past helemaal bij het thema van deze Kinderboekenweek en gaat over talenten van kinderen.

Groep 7 en 8 gingen ten slotte op bezoek bij kinderboekenschrijfster Linda Dielemans. Linda is behalve schrijver ook archeoloog. De kinderen konden daarom niet alleen vragen stellen over haar boeken, maar ook over haar bijzondere vondsten.

 

Een leuke activiteit die afgelopen anderhalve week iedere dag terugkwam was het leesalarm! Leesboeken moesten de kinderen overal mee naartoe nemen (zelfs naar de wc!) voor het geval het alarm af ging en er gelezen moest worden. Lezen jullie in de vakantie nog even door?

Delen via