Nieuws uit leerteam 1

woensdag 13 maart 2019

GROEPEN 1A/2A EN 1B/2B
In de groepen 1/2 zijn we na de voorjaarsvakantie gestart met het thema dierentuin. De kinderen hebben hokken gemaakt en de dierentuin is officieel geopend. De komende tijd werken we binnen het thema dierentuin aan verschillende doelen.

Momenteel werken we aan:

Taal:
We zijn aan het oefenen met het praten in volledige zinnen. Van zinnen die beginnen met het woordje ‘ik’ naar ook samengestelde zinnen met woorden als omdat, maar en want. Ook het oefenen we om vraagzinnen te maken die beginnen met woorden als: hoeveel, waarom, waarmee, welke en wanneer. Dit oefenen we ook allemaal tijdens het spelen in de dierentuin.
Deze week hebben we de letter ‘h’ van hok nog geoefend en volgende week gaan we beginnen met de letter ‘aa’ van aap. Hiervoor kunnen weer spullen worden meegenomen voor de letterkast.

Rekenen:
Op het gebied van rekenen zijn we bezig met het vullen van de voerbakken voor de dieren in de dierentuin. Zo oefenen we bakjes van vol naar leeg te maken, maar ook te kijken welk eten zwaar is en wat licht is. Dit oefenen we door er goed naar te kijken en het in te schatten, met onze handen te wegen en daarna te controleren op een weegschaal. Zo leren we dat iets groots ook lichter kan wegen dan iets kleins.

GROEP 3
Na de vakantie zijn de kinderen uit groep 3 al weer volop en ijverig aan het leren.
Hier zijn we momenteel mee bezig:

Taal/lezen:
We zijn nu aan het eind van kern 8. In deze kern hebben we woorden geoefend zoals sla, denk, ring, schrik, web, hoed, bloempje, huisje, deurtje. In kern 9 leren we o.a. woorden met aai- oei-ooi, zoals hooi, knoei en haai.

Rekenen:
We hebben net blok 8 afgesloten. In dit blok zijn we druk bezig geweest met splitsen tot 20, verliefde harten , splitsen tot 10, bussommen – pijlsommen.

Schrijven:
We zijn net begonnen met het aan elkaar leren schrijven van woorden.

Zonnestralen van groep 3: twee keer per week wordt een leerling uitgekozen als leerling van de dag. Hij of zij wordt in het zonnetje gezet en ontvangt complimenten van klasgenootjes.

Delen via