De leerlingenraad

De leerlingenraad is het doorgeefluik van de mening of bevindingen van alle leerlingen van de Marke van groep 5 t/m 8. Leerlingen die plaatsnemen in de leerlingenraad zijn door middel van een stemming gekozen. Deze leerlingen worden begeleidt door één van onze leerkrachten en kunnen aan de school advies geven, informatie vragen over schoolzaken of voorstellen doen om iets te gaan organiseren. Ieder jaar worden er nieuwe kinderen in de leerlingenraad gekozen. De groepsleerkracht begeleidt dit proces.

Groepsvergadering

De leerlingenraad vergadert op de eerste vrijdagmiddag van de maand. De tijdsduur is maximaal 60 minuten. De raad praat niet over individuele personen.

In hun eigen groep bespreken de voorzitters van de leerlingenraad tijdens een groepsvergadering (soort kringgesprek) allerlei onderwerpen die in de groep leven, met elkaar. De twee leerlingen van de leerlingenraad nemen de belangrijkste onderwerpen mee naar de leerlingenraad. Tevens doen zij weer verslag van datgene wat in de leerlingenraad is besproken.

Delen via