nieuwsbrief De Marke3 juli 2019
De Buurtcamping komt naar Apeldoorn

De Buurtcamping komt naar Apeldoorn

Inwoners van wijk de Maten (de postcodes 7325, 7326, 7327, 7328 en 7329) kunnen van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli op een gemoedelijke pop-up camping in een park in de wijk kamperen en zo hun buren van alle leeftijden en achtergronden beter te leren kennen. De Buurtcamping zorgt voor mooie ontmoetingen en draagt bij aan het ons-kent-ons gevoel.

Boek nu je minivakantie en kom kamperen in het Matenpark van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli. Je geniet een weekend lang van de natuur, je eigen buurt, lekker eten en drinken, allerlei activiteiten én natuurlijk van het contact met elkaar. De Buurtcamping zorgt voor mooie ontmoetingen en draagt bij aan het buurtgevoel. Inschrijven Vanaf nu kun je je aanmelden voor de eerste Buurtcamping in Apeldoorn. Ga naar matenpark.debuurtcamping.nl en meld je aan. Wacht niet te lang, want vol=vol! Kosten We willen graag een mooie mix aan buurtbewoners op …

Meer lezen

Meester- en Juffendag vandaag

Meester- en Juffendag vandaag

Vandaag is het meester en juffendag. Iedere leerkracht viert zijn of haar verjaardag in de groep. In de pauze wordt er gezamenlijk gegeten en gedronken! We maken er een gezellige dag van.

 

Zomerfeest a.s. vrijdag 5 juli!

Zomerfeest a.s. vrijdag 5 juli!

KERMIS OP SCHOOL! KOMT DAT ZIEN!

Aanstaande vrijdag 5 juli organiseert onze Ouderraad het Zomerfeest. Het thema is dit jaar "kermis". Entree is € 3 per kind. Attracties zijn dan verder voor hen gratis. Verder is er nog van alles te koop: hotdogs, suikerspinnen, popcorn en natuurlijk is er genoeg te drinken. De avond duurt  van 18.00 - 20.30 uur. Iedereen is welkom!

Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

INFORMATIE UIT DE GROEPEN 1/2
We hebben vorige week genoten van een mooi piratenfeest! Alle ouders die hebben geholpen, nogmaals bedankt!
Afgelopen vrijdag was de schoolafsluiting van het thema 'op reis naar een ander land'. We gaan nog wel tot de zomer verder met het thema 'camping'. Deze week zijn we ijsjes aan het knutselen die de kinderen tijdens het spelen in de campingwinkel en op de camping kunnen gebruiken. Volgende week gaan de kinderen een ansichtkaart maken.
Taal
Op het gebied van taal gaan de kinderen oefenen om antwoord te geven en dan het antwoord uit te leggen. Ze oefenen dan waarom iets is en hoe het komt dat iets is gebeurd. Ook oefenen we met groep 1 dat geschreven woorden uitgesproken kunnen worden door ze te lezen. Beide groepen gaan actief oefenen met het schrijven van briefjes, woorden en letters.
Rekenen
Op het gebied van rekenen oefenen we om …

Meer lezen

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

Groep 4
- Afgelopen tijd hebben we in de groep veel aandacht besteed aan hoe je met elkaar omgaat. De kinderen hebben met elkaar een contract afgesloten over pesten. We vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig in de klas voelt.
- We zijn een nieuw thema gestart ' dinosauriërs'.
- Aanstaande maandag (8 juli) gaan we op schoolreisje naar Dinoland. Om 9:00 uur verzamelen we op school, je mag dus lekker een half uurtje langer in bed liggen!! Denk er aan dat je dichte schoenen aandoet en dat je een goed humeur meeneemt!

We werken komende periode nog aan de volgende doelen: 
Rekenen
Ik kan de som uit het verhaal halen Ik kan de keersommen van 2,5 en 10 opschrijven.
Ik kan zeggen welk aanzicht je van het bouwsel ziet.
Ik kan keersommen bij een plaatje maken.
Taal
Ik kan met 3 woorden een zin maken Ik kan zinsdelen …

Meer lezen

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

GROEP 7
Voorlopig Op 10, 11 en 12 juli zijn de voorlopig adviesgesprekken. Naast de deur van groep 7 hangt een intekenlijst. Nog niet iedereen heeft zich ingeschreven. Wilt u dit aub nog doen? Het is de bedoeling dat de kinderen ook aanwezig zijn bij dit gesprek. Alvast bedankt! Gezonde leefstijl les
Op 16 juli hebben de kinderen vanuit het CJG een gastles, genaamd "Gezonde Leefstijl". Onderwerpen zoals voeding, bewegen maar ook social media komen hierbij aan bod. We zijn erg benieuwd en hebben er zin in!
GROEPEN 8
Op maandag 15 juli heeft groep 8a de afscheidsavond. Ze voeren de musical "Herrie op het eiland" op. Dezelfde musical wordt op dinsdag 16 juli opgevoerd door groep 8b. Omdat er 40 kinderen in groep 8 zitten hebben beide groepen een aparte afscheidsavond. De aanvang op school is voor beide groepen tussen 18:30 en 19:00 uur. Iedere leerling komt met/op of …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055