nieuwsbrief De Marke19 juni 2019
Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

De bomen rondom onze school zijn een aantal weken geleden al preventief behandeld tegen de eikenprocessierups, maar niet toereikend helaas. Weer is de eikenprocessierups aangetroffen in de bomen op en rondom onze schoolpleinen. Dit is inmiddels, met spoed, gemeld bij de gemeente en zij zorgen ervoor dat de rupsen wederom bestreden gaan worden. De rups is op oneindig veel plekken aangetroffen in Apeldoorn en de bestrijding zal dus tijd vragen. Via deze link kunt u lezen wat u moet doen als u irritaties krijgt van de rups https://www.thuisarts.nl/eikenprocessierups

Kom je eigen kralen maken van papier (Vandaag)

Kom je eigen kralen maken van papier

Gratis activiteit voor kinderen (4 t/m 12 jaar)

Papier is prachtig en krachtig en je kan er de mooiste dingen mee maken! Wanneer:
Woensdag 19 juni 14.00 - 16.00 uur Dok Zuid 1e Wormenseweg 460
Donderdag 20 juni 14.30 - 16.30 uur De Maten Violierenplein 102

Meester- en Juffendag

Meester- en Juffendag

Het is al met u gecommuniceerd (op de schoolkalender) maar op woensdag 3 juli 2019 is het Meester- en Juffendag. De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee te nemen. Verdere informatie volgt nog!

Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

INFORMATIE UIT DE GROEPEN 1/2
Thema kleuterfeest
Deze week starten we met het introduceren van het thema van het kleuterfeest van volgende week donderdag 27 juni: "piraten". De kinderen zullen een beetje in de sfeer van de piraten worden gebracht om zo toe te werken naar een mooi en leuk kleuterfeest!
Taal
Deze week zijn we bezig geweest met het vertellen van je mening in een volledige zin. We hebben geoefend dat de zin dan begint met ik vind… Ook hebben we aan elkaar verteld waarom we een bepaalde mening hebben over dingen (bergen, rivieren, gebouwen etc.) die je kan tegenkomen op vakantie. Binnen het thema piraten gaan we samen prentenboeken lezen. Ook oefenen we daarna,  aan de hand van vragen die gesteld worden, om terug te vertellen wat er is voorgelezen.
Rekenen
Volgende week zullen we doelen die al geweest zijn herhalen door ze binnen het thema camping en piraten toe …

Meer lezen

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

Groep 4
In groep 4 beleven de kinderen veel plezier aan het project en groeit Afrika in de klas. Er zijn al heel wat raadsels opgelost, zoals ‘ Wat is de parel van Afrika? (Oeganda) In het Oegandees hebben we leren tellen. Ik ben heel groot, maar ik ben bang voor mieren (Olifant) Het is vierkant en het ligt in het zand (piramide)

De komende periode werken we aan de volgende doelen:
Rekenen
Ik kan delen en vermenigvuldigen met elkaar verbinden
Ik kan een optel of aftel opgave uitrekenen door handig te rekenen
Spelling
Ik kan woorden schrijven die op het eind een d hebben en als een t klinkt
Ik kan woorden schrijven met gesloten lettergreep zoals pennen.
Ik kan woorden schrijven met open lettergreep zoals jager
Taal
Ik kan de volgorde van zinsdelen veranderen in een zin. Ik kan zinnen langer maken. Ik kan een zin …

Meer lezen

NIEUWE SCHOOLREISDATUM GROEPEN 6 EN 7
Nieuws over waarom de schoolreis van de groepen 6/7 gisteren niet doorging hebben we nog niet, maar we hebben wel een nieuwe datum!

 

Op dinsdag 2 juli 2019 gaan de groepen 6 en 7 ECHT op schoolreis naar Hellendoorn!

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

GROEP 7
Cito's en voorlopig schooladvies
De komende weken zijn we bezig met de Cito's voor de vakken technisch lezen, rekenen, begrijpend lezen, spelling, werkwoord-spelling en woordenschat. De resultaten hiervan worden mee-genomen in het voorlopig schooladvies. De uitnodiging voor het voorlopig schooladvies krijgen u en uw kind nog van ons.
Juf Lisette
De komende twee weken is juf Lisette (ma en di) afwezig. Zij wordt vervangen door meester B. Rougoor. Op 8 juli zal juf Lisette er weer zijn.
Rapport
Wilt u aub het rapport van uw kind meegeven naar school? Op 5 juli krijgen de kinderen hun rapport weer mee naar huis. Alvast bedankt.
GROEPEN 8
Vandaag, woensdag 19 juni 2019, gaan wij op kamp naar Ameland! Het beloven 3 gezellige dagen te worden met naar verwachting mooi weer! Volgende week staat in het teken van het schoolthema 'naar een ander land'. Op vrijdag 28 juni wordt het thema …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055