nieuwsbrief De Marke5 juni 2019
De Kinderloop voor hoop

De Kinderloop voor hoop

De Kinderloop is een onderdeel van de SamenLoop voor Hoop. De SamenLoop voor Hoop is een estafette wandelevenement, waarbij mensen in teamverband 24 uur wandelen. Met als doel geld ophalen voor het KWF, zodat deze onderzoeken kan doen naar de behandeling, de genezing en het voorkomen van kanker.

De Kinderloop in Apeldoorn is op zondag 30 juni van 10-11 uur in het Mheenpark. Kinderen kunnen vooraf acties doen om geld op te halen voor het KWF en dat kunnen ze dan mee nemen. Met hun deelname aan de kinderloop sponsoren zij ook en hiervoor krijgen ze een paars T-shirt. Rondom de Kinderloop zullen er kinderactiviteiten zijn. Zoals een kinderkleedjesmarkt, waar de kinderen hun eigen spullen kunnen verkopen. Ook zullen er clowns, knutselactiviteiten, workshops en optredens zijn. Tijdens de hele SamenLoop voor Hoop in Apeldoorn, van zaterdag 29 juni 14 uur tot zondag 30 juni 14 uur, is er een braderie …

Meer lezen

IMC Basis

IMC Basis

Met IMC Basis zijn de kinderen (groepen 7 en 8) voor het vakgebied ondernemen bezig met het opzetten van een eigen bedrijf. In vier lessen leren de kinderen van alles over een onderneming bedenken, financiën, produceren en marketing.

Op 6 juni a.s. gaan de kinderen uit de groepen 8 hun producten/ diensten verkopen en groep 7 gaat dit op vrijdag 7 juni a.s.doen .

De hal van de school wordt omgetoverd tot een markt waar van alles te zien en te doen is. De kinderen proberen om het geld terug te verdienen die zij hebben uitgegeven bij de aanschaf van producten (de lening van de 'bank'). Daarnaast is het mooi als de kinderen winst kunnen maken. Deze winst gaat naar een gezamenlijk gekozen goed doel (denk aan Kika of een andere goede doelen organisatie). Het zou enorm leuk zijn voor de kinderen als er veel publiek op af komt. Zo kunnen …

Meer lezen

Kinderactiviteit Coda

Kinderactiviteit Coda

Klik hier voor een uitnodiging voor een peuter- en kinderactiviteit in De Stolp op donderdag 13 juni 2019. Het betreft het maken van een schilderij met materialen uit de natuur.

Overzicht van naschoolse activiteiten in de Maten (herhaalde oproep)

Overzicht van naschoolse activiteiten in de Maten (herhaalde oproep)

Bijgaand een folder waarin alle activiteiten in de Maten staan voor kinderen en jongeren georganiseerd vanuit het Welzijnsnetwerk Zuid-Oost en uitgevoerd door Stimenz en Don Bosco. Het gaat voornamelijk om gratis na-schoolse activiteiten en gesubsidieerd door de gemeente.

Meer lezen

Pinksteren

Pinksteren

Dit jaar valt Pinksteren op zondag 9 en maandag 10 juni 2019. De school is dan dicht. Alle leerlingen zijn vrij.

Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

INFORMATIE UIT DE GROEPEN 1/2
We zijn deze week begonnen met het maken van de camping in de hal. De komende weken wordt dit nog verder uitgebreid met extra spullen en een campingwinkel. Mocht uw thuis spullen hebben die we hiervoor mogen lenen, dan zijn die welkom!
Taal
We gaan oefenen met het vergelijken van voorwerpen en de verschillen tussen deze voorwerpen te benoemen. Ook oefenen we te vertellen wat we allemaal kunnen doen op de camping en wat er te zien is als er een vraag over wordt gesteld. Daarnaast wordt er ook weer aandacht besteed aan het maken van moeilijkere zinnen, waarin een oorzaak en een gevolg zit. (bijvoorbeeld: de tent waaide weg, omdat de haring niet vast in de grond zat).
Rekenen
Op het gebied van rekenen gaan we oefenen om in de campingwinkel te betalen met 1- en 2-euromunten. Ook gaan we een route maken naar …

Meer lezen

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

Als u het rapport van uw kind nog thuis heeft liggen, wilt u deze dan z.s.m. inleveren? Binnenkort gaan wij het rapport invullen voor de 2e periode.

GROEP 4:
Maandagochtend zijn we begonnen met het nieuwe schoolthema “ Naar een ander land’. De klas hebben we omgetoverd tot Afrika. Met wilde dieren en een Afrikaans hutje. De nijlpaarden zijn al geknutseld en de eerste woordwebben over nijlpaarden en giraffen zijn al gemaakt. En de komende weken gaan we nog veel over Afrika leren.
Rekendoelen:
Ik kan het getal het dichtstbij noemen
Ik kan het tijdsverschil berekenen
Ik kan een goede maat (km, kg, cm, liter) aangeven.
Taaldoelen:
Ik kan het wanneer-deel en het wie-deel benoemen in de zin en zeggen wat het tegengestelde is.
Spellingsdoelen:
Ik kan woorden met - cht en -ch schrijven.
Ik kan verkleinwoorden schrijven met - pje -tje …
GROEP 5
In de klas werken we …

Meer lezen

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

GROEP 7
Entreetoets:
A.s. donderdag 6 en vrijdag 7 juni zullen de leerlingen van groep 7 de Entreetoets maken. Zij mogen suikervrije kauwgom mee. De leerkracht en de kinderen maken over het innemen van die kauwgom goede afspraken. De onderdelen die aan bod komen zijn Rekenen, Taalverzorging (spelling, werkwoordspelling) en Lezen (begrijpend lezen en studievaardigheden).
Schoolthema Landen
De afgelopen weken zijn de kinderen d.m.v. verschillende raadsels ("Grej Of The Day") voorbereid op het schoolthema "Landen". Wij hebben gedurende dit thema het werelddeel Oceanië onder onze hoede. Er is al een thematafel aanwezig en een landkaart met de verschillende antwoorden van de "Grejs" daarop vastgepind. De kinderen zullen de aankomende weken experts op het gebied van Oceanië worden!
IMC basis groepen 7 en 8!
Met IMC Basis zijn de kinderen (groepen 7 en 8) voor het vakgebied ondernemen bezig met het opzetten van een eigen bedrijf. In vier lessen leren de kinderen van alles over een onderneming …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055