Kijk uit voor teken!!

Kijk uit voor teken!!

Wat zijn teken?
Teken lijken op kleine platte spinnetjes. Ze komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Teken leven van bloed van dieren of soms van mensen. Ze kunnen ongemerkt uren of zelfs dagen op de huid zitten en zich volzuigen met bloed. Meestal zijn tekenbeten onschuldig. Toch is het belangrijk een teek zo snel mogelijk te verwijderen. Teken kunnen namelijk besmet zijn met de lymebacterie en de ziekte van Lyme overdragen. Waar komen teken voor? Teken komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Ze zitten vooral in hoog gras of tussen dode bladeren, het liefst bij bomen of struiken. Van daaruit stappen ze over op passerende dieren, maar ook op mensen. Teken vallen niet uit bomen. Wat moet ik doen als mijn kind(eren) een tekenbeet heeft/hebben?
• Gebruik geen alcohol, jodium, olie, zeep …

Meer lezen

Meivakantie

Meivakantie

Vanaf zaterdag 27 april (koningsdag) t/m zondag 5 mei 2019 hebben wij vrij i.v.m. de Tulpvakantie. Een hele fijne vakantie gewenst! De maandag na de vakantie is er weer luizencontrole. Geen gel of ingewikkelde kapsels in het haar a.u.b.

Open spreekuur in de groepen

Open spreekuur in de groepen

In week 19, van 6 t/m 10 mei, is er na schooltijd de gelegenheid om in te tekenen voor een gesprek met de leerkracht van uw kind. De lijst waarop u kunt intekenen hangt op de deur van de groep.

Schoolreizen 2019

Schoolreizen 2019

Ouders denkt u eraan dat de betaling van de schoolreis, kleuterfeest en/of schoolkamp voor 1 mei a.s. in ons bezit dient te zijn?

Wij moeten dan ook de aanbetalingen gaan doen voor de bussen en pretparken.
Er is helaas nog voor veel kinderen niet betaald. (Bij niet betaling kunnen leerlingen helaas niet mee en moeten ze deze dag op school blijven)
Bij betalingsproblemen kunt U contact opnemen met Inge Voncken (dir.) Minima kunnen een vergoeding aanvragen bij de Stichting Leergeld, telnr. 085-0471774 U kunt de aanvraag ook digitaal doen op https://www.leergeld.nl/apeldoornvoorst/doe-een-aanvraag/

Doe deze aanvraag wel op tijd a.u.b.

Groep 1 en 2  € 16.50 Kleuterfeest donderdag 27 juni 2019  
Groep 3  € 32.00 Skelterboerderij Warnsveld donderdag 13 juni 2019
Groep 4 en 5  € 28.00 Dinoland Zwolle maandag 8 juli 2019  
Groep 6 en 7  € 30.00 Hellendoorn dinsdag 18 juni 2019  
Groep 8  € 125.00 Schoolkamp Ameland wo 19 tot  vr. 21 …

Meer lezen

Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

Nieuws vanuit groep 1/2a en 1/2b
Deze week zijn we voor het laatst bezig met het thema dierentuin/boerderij. Aan het einde van de week zullen we de dierentuin samen met de kinderen opruimen en de knuffels weer mee naar huis geven.
Taal
Op het gebied van taal gaan we deze week oefenen met meervoudige opdrachten. Dit houdt in dat er in één opdracht meer dingen moeten gebeuren. Na de vakantie gaan we oefenen met het beantwoorden van gesloten vragen over een boek dat is voorgelezen. Dit zijn vragen waar het antwoord ja of nee op is. Ook bieden we na de vakantie de letter ‘u’ van mug en bus aan. Zou u thuis weer op zoek willen gaan met uw kind voor spullen voor op de letterkast?
Rekenen
Op het gebied van rekenen gaan we deze week oefenen met de begrippen ‘op tijd komen’ en ‘te laat komen’. Daarnaast oefenen …

Meer lezen

Leerteam 2

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

GROEP 4
Na de heerlijke, zonnige paasdagen gaat groep 4 weer hard aan het werk voordat we de meivakantie in gaan luiden.
Taal
Voor Taal gaan we na de vakantie starten met Thema 6 'Beeldtaal'. We gaan leren dat bij een persoonsvorm een onderwerp hoort en we gaan leren hoe we een waar-deel aan een zin kunnen toevoegen. Voor Spelling staan woorden met -ch en -cht op het menu!
Rekenen
Met rekenen gaan we verder met analoge en digitale klokken, we merken dat er thuis geoefend wordt, fijn! En we zeggen het nog maar weer een keer: tafels oefenen blijft belangrijk.

Na al dat harde werken hopen we op een zonovergoten, fijne meivakantie. Alvast veel plezier samen!

GROEP 5
Stijldansen

Op maandag 6 mei is er een kijkles bij het stijldansen. Dit betekent dat de ouders van de kinderen uit groep 5 (en 6) dan mogen kijken tijdens de les. De …

Meer lezen

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

Groep 7
Groep 7 begint deze week met de automatiseringstoetsen van "rekensprint". Dit doen zij voor het eerst op de nieuwe chromebooks. De kinderen worden getest op hun automatiseringsvaardigheden. Een aantal onderdelen zijn o.a.: delen, tafels en klokkijken.
Groep 8
Groep 8A gaat de komende dagen bezig met het thema oorlog van nu. Binnen dit thema gaan wij het hebben over de verschillende brandhaarden over de gehele wereld. Verder deze week gaan we enkele vraagstukken van de Cito behandelen.
Groep 8B gaat de komende dagen bezig met het thema 2e wereldoorlog. Binnen dit thema gaan we dieper in op de materie van de 2e wereldoorlog.

Beide groepen zijn gisteren naar het politiebureau geweest voor een herdenking van de gesneuvelde politieagenten in de 2e wereldoorlog.

Beide groepen 8 starten deze week met de musical.

Na de vakantie gaan we weer de basisvaardigheden naar voren halen door gewoon …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055