nieuwsbrief De Marke10 april 2019
Goede Vrijdag en Pasen vrij

Goede Vrijdag en Pasen vrij

Op 19 april en op 22 april 2019 zijn alle leerlingen vrij i.v.m. Goede Vrijdag en Pasen. Prettige dagen allemaal!

Koningsspelen 2019

Koningsspelen 2019

Aanstaande vrijdag 12 april 2019, van 08.30 - 12.00 uur, worden er ook bij ons op school de koningsspelen gehouden. (De bovenbouwleerlingen zijn 's middags NIET vrij!)
We vinden het geweldig als de kinderen en hulpouders samen met ons feestelijk in sportief oranje op school verschijnen om er samen een gezellige dag van te maken. U heeft al, op 4 april jl., een mail van de organisatie met alle informatie rondom de Koningsspelen ontvangen.
Ondertussen kunt u samen met uw kind(eren) al in de stemming komen door het koningsspelen 2019 liedje en dansje thuis te oefenen! Wilt u denken aan de volgende zaken:
1. de leerlingen moeten, ’s morgens, een bord, bestek en beker meenemen;
2. schoeisel wat geschikt is om buiten te sporten;
3. graag een oranje kledingstuk;
4. leerlingen dienen hun normale eten en drinken mee te nemen.
Ga naar "meer lezen" en klik op de foto om de video te zien: Het …

Meer lezen

Paashazen op school/Eiertikwedstrijd Bovenbouw

Paashazen op school/Eiertikwedstrijd Bovenbouw

Op dinsdag 16 april 2019 komen de paashazen bij ons op school. Ze zullen 's morgens paaseitjes verstoppen voor de groepen 1 t/m 4. De groepen 5 t/m 8 hebben deze dinsdagmiddag hun eiertikwedstrijd. Deze leerlingen dienen hiervoor een hard gekookt ei mee naar school te nemen.

Schoolreizen, betaling 2019

Schoolreizen, betaling 2019 (voor 1 mei a.u.b.)

Denkt u aan de betaling van de schoolreis voor 1 mei 2019?  
Groep 1 en 2  € 16.50 Kleuterfeest donderdag 27 juni 2019  
Groep 3  € 32.00 Skelterboerderij Warnsveld donderdag 13 juni 2019  
Groep 4 en 5  € 28.00 Dinoland Zwolle maandag 8 juli 2019  
Groep 6 en 7  € 30.00 Hellendoorn dinsdag 18 juni 2019  
Groep 8  € 125.00 Schoolkamp Ameland wo 19 tot  vr. 21 juni 2019 (2 nachten)

Wij verzoeken u het totaalbedrag over te maken op IBANnummer NL47 INGB 0004 7523 68 t.n.v. OR OBS De Marke te Apeldoorn, o.v.v. de naam(namen) van uw kind(eren). U mag ook contant betalen bij Vreni adm.
LET OP: dit is een ander rekeningnummer dan de betaling van het schoolfonds. (ouderbijdrage) (Bij niet betaling kunnen leerlingen helaas niet mee en moeten ze deze dag op school blijven) Bij betalingsproblemen kunt U contact opnemen met Inge Voncken (dir.) Minima kunnen een vergoeding aanvragen bij …

Meer lezen

VANDAAG! Scholenvoetbaltoernooi (kwartfinales)

VANDAAG! Scholenvoetbaltoernooi (kwartfinales)

De jongens van Marke 1 (groep 8) moeten vanmiddag voetballen in de kwartfinale. Ze voetballen in poule 3 op veld 9a bij CSV Apeldoorn, Sportpark Orderbos. In poule 3 zitten de volgende teams:
1. Parkenschool 1
2. Schakel D 1
3. Marke 1
4. Korf 1
De wedstrijden van de Marke zijn:
13.50 uur - Marke 1 - Korf 1
14.10 uur - Parkenschool 1 - Marke 1
15.10 uur - Schakel D1 - Marke 1
De nrs. 1 van elke poule alsmede de beste nr. 2 gaan door naar de kruisfinales op woensdag 17 april bij SV Orderbos. Jullie komen toch ook kijken?

100% voetbaldag (herhaald bericht)

100% voetbaldag (herhaald bericht)

Op dinsdag 30 april 2019 (in de meivakantie) organiseert Sportstimulering de leukste Voetbaldag van Apeldoorn, een volledig verzorgde voetbaldag voor jongens en meiden van 5 t/m 15 jaar (er wordt ingedeeld op verschillende leeftijdsgroepen).
Ga zelf een leuk team samenstellen. Speel een dag in de Eredivisie: ga op de foto, volg een techniektraining inclusief warming up en eet een echte sportlunch. In de middag doe je samen met jouw team mee aan het Eredivisie Toernooi! Alle deelnemers ontvangen een Nike voetbalshirt, waarop je vooraf gratis je naam kan laten drukken bij 100% Voetbal. De 100% Voetbaldag wordt begeleid door gediplomeerde trainers van o.a. Vitesse en De Graafschap en vindt plaats bij CSV Apeldoorn.
Dit is geen schoolgebeuren! Voor begeleiding zorgen de ouders!

Meld je uiterlijk 23 april 2019 aan voor deze Voetbaldag op https://sportstimulering.accres.nl/sportevenementen/activiteit/voetbaldag Voor de flyer met de kosten voor deze dag klik hier. Dagprogramma 8.30 – 9.00 uur: …

Meer lezen

Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

Nieuws uit de groepen 1/2
Dierentuin/kinderboerderij
In de groepen 1/2 hebben we hard gewerkt aan het thema "dierentuin". Na een leuk bezoek aan de kinderboerderij zijn we nu bezig in de hal een boerderij te maken. Ouders die hebben gereden van en naar de kinderboerderij en hebben geholpen bedankt!
Rekenen
De doelen die we daarbij hebben op het gebied van rekenen hebben te maken met het synchroon tellen. Voor groep 1 is dit tot en met 10 en weer terug. Voor groep 2 is dit tot en met 20. Ook zijn we bezig met de woorden veel, weinig, meer, minder, meeste, minste, etc.
Taal
De doelen die we daarbij hebben op het gebied van taal hebben te maken met het beschrijven van voorwerpen en situaties en met het maken van langere zinnen met woorden erin als: omdat, want en maar. Ook gaan we oefenen met logo's en picogrammen te herkennen …

Meer lezen

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

Groep 4
In groep 4 is het bolgewas uitgekomen. Het waren narcissen! Maar liefst zeven kinderen hadden dit voorspeld. Ondanks de goede zorgen is de narcis helaas bijna uitgebloeid en zal de plant binnenkort in de groencontainer verdwijnen. De Yucca staat nog steeds, dus we hebben goede hoop dat de plant het gaat redden!
Rekenen
We rekenen wat af in groep 4. De tafels blijven natuurlijk belangrijk. Wat schrokken we vorige week toen er ineens '2 x 8' in ons rekenboek stond! Wij hebben de tafel van 8 toch nog niet gehad? Gelukkig hebben we geleerd dat je een keer-som gewoon om mag draaien. Met een mooi woord heet dat 'verwisseleigenschap'. En dus staat er dan ineens 8 x 2. En dat kunnen we natuurlijk wel! Wat zijn we toch slim samen...

Op vrijdag hebben we van stokken die tijdens de herfstwandeling verzameld zijn 'stokdieren' gemaakt. Hele vrolijke beesten allemaal in …

Meer lezen

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

Groep 7
Schoolvoetbal
Afgelopen week hebben we meegedaan aan het schoolvoetbal-toernooi. Wat een sportieve middag hebben we beleefd. De jongens waren zelfs bijna door naar de volgende ronde. De meiden hebben het de tegenstanders erg lastig gemaakt. Goed gedaan allemaal!
Rekenen
Dit blok gaan we werken aan de volgende doelen:
- Ik kan keersommen uit een context halen en uitrekenen.
- Ik kan berekeningen maken met omtrek, oppervlakten en inhoud.
- Ik kan vermenigvuldigen met hele- en kommagetallen.
- Ik kan rekenen met verschillende maten.
Verkeersexamen
Theoretisch
Aanstaande week maken wij het theoretisch verkeersexamen. Het resultaat van dit examen én het resultaat van het praktijkexamen worden bij elkaar opgeteld. Aan de hand hiervan wordt er bepaald of er een leerling geslaagd is of niet.
Praktisch
Het praktisch verkeersexamen is donderdag 18 april. Donderdag 18 april a.s. om 10:55 uur fietsen de kinderen naar het centrum voor het verkeersexamen. Wij zoeken …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055