nieuwsbrief De Marke27 maart 2019
100% voetbaldag

100% Voetbaldag

Op dinsdag 30 april 2019 (in de meivakantie) organiseert Sportstimulering de leukste Voetbaldag van Apeldoorn, een volledig verzorgde voetbaldag voor jongens en meiden van 5 t/m 15 jaar (er wordt ingedeeld op verschillende leeftijdsgroepen).

Ga zelf een leuk team samenstellen. Speel een dag in de Eredivisie: ga op de foto, volg een techniektraining inclusief warming up en eet een echte sportlunch. In de middag doe je samen met jouw team mee aan het Eredivisie Toernooi!
Alle deelnemers ontvangen een Nike voetbalshirt, waarop je vooraf gratis je naam kan laten drukken bij 100% Voetbal. De 100% Voetbaldag wordt begeleid door gediplomeerde trainers van o.a. Vitesse en De Graafschap en vindt plaats bij CSV Apeldoorn.

Dit is geen schoolgebeuren! Voor begeleiding zorgen de ouders!

Meld je uiterlijk 23 april 2019 aan voor deze Voetbaldag op https://sportstimulering.accres.nl/sportevenementen/activiteit/voetbaldag Voor de flyer met de kosten voor deze dag klik hier. Dagprogramma 8.30 – …

Meer lezen

Koningsspelen 2019

Koningsspelen 2019

Op vrijdag 12 april 2019, van 08.30 - 12.00 uur, worden er ook bij ons op school de koningsspelen gehouden. (De bovenbouwleerlingen zijn 's middags NIET vrij!) We vinden het geweldig als de kinderen en hulpouders samen met ons feestelijk in sportief oranje op school verschijnen om er samen een gezellige dag van te maken.
U ontvangt volgende week een mail van de organisatie met alle informatie rondom de Koningsspelen.
Ondertussen kunt u samen met uw kind(eren) al in de stemming komen door het koningsspelen 2019 liedje en dansje thuis te oefenen!

Het lied heet "pasapas". Klik op "meer lezen" en dan op de foto om de video te zien:        

Meer lezen

Open dag

Open dag

Twee keer per jaar bieden basisscholen in Apeldoorn ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De volgende open dag is op woensdagochtend 10 april 2019 van 09.00 tot 12.00 uur.

Welke lessen kunt u zoal bezoeken:
Ten eerste kunt u van 09.00 - 12.00 uur elke klas binnenlopen en kijken naar de les die op dat moment gegeven wordt. Wilt u meer informatie over een specifieke les van een groep, laat het ons dan even weten. We zullen u dan de precieze tijden doorgeven.

U kunt, buiten de lessen op school, ook komen kijken bij b.v. gymnastiek (gymzaal Edelenveld)
Of groep 1a/2a of groep 1b/2b hebben deze woensdag les van 09.10 - 09.55 uur. Groep 3 heeft een gymles van 09.55 - 10.50 uur en groep 5 van 10.50 - 11.45 uur.

Juf Laura (gymdocent) heet u daar van harte welkom! Tijdens de open dag verzorgen leerlingen van groep …

Meer lezen

Schoolreizen, betaling 2019

Schoolreizen, betaling 2019

Denkt u aan de betaling van de schoolreis voor 1 mei 2019?  
Groep 1 en 2  € 16.50 Kleuterfeest donderdag 27 juni 2019  
Groep 3  € 32.00 Skelterboerderij Warnsveld donderdag 13 juni 2019 Groep 4 en 5  € 28.00 Dinoland Zwolle maandag 8 juli 2019  
Groep 6 en 7  € 30.00 Hellendoorn dinsdag 18 juni 2019  
Groep 8  € 125.00 Schoolkamp Ameland wo 19 tot  vr. 21 juni 2019 (2 nachten)
Wij verzoeken u vriendelijk het totaalbedrag over te maken op IBANnummer NL47 INGB 0004 7523 68 t.n.v. OR OBS De Marke te Apeldoorn, o.v.v. de naam(namen) van uw kind(eren). U mag ook contant betalen bij Vreni adm.
LET OP: dit is een ander rekeningnummer dan de betaling van het schoolfonds. (ouderbijdrage) (Bij niet betaling kunnen leerlingen helaas niet mee en moeten ze deze dag op school blijven) Bij betalingsproblemen kunt U contact opnemen met Inge Voncken (dir.) Minima kunnen een vergoeding aanvragen bij …

Meer lezen

Zomertijd

Zomertijd

In de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart zal om 02.00 's nachts de klok een uur vooruitgezet worden. Dat betekent dat deze nacht een uur korter is. In de ochtend wordt het nu weer wat later licht, terwijl het 's avonds langer licht.

Nieuws uit leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

Nieuws uit leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

Groepen 1/2
In de groepen 1/2 zijn we volop bezig met het thema: "de dierentuin". Ondertussen is er een dierenarts bijgekomen, een kassa gemaakt en leren we over de dieren die jongen krijgen.
Momenteel werken we aan de volgende doelen:
Taal
Op het gebied van taal gaan we oefenen of twee woorden hetzelfde zijn of niet en of twee woorden rijmen of niet. Ook gaan we oefenen om de beginklank (eerste letter) van een woord los te halen van de rest van het woord. Tot slot oefenen we ook om woorden van 3 letters te plakken nadat we eerst de 3 klanken apart hebben gehoord.
Rekenen
We gaan oefenen met het maken van hokken met materialen, welke vormen hebben die materialen? Zo leren we de vormen vierkant, rechthoek, cirkel, driehoek, bol en kubus. Daarbij oefenen we ook om dezelfde vormen te herkennen.

Nieuws uit groep 3
Technisch lezen
Met veilig …

Meer lezen

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

Groep 4
Rekenen

In groep 4 hebben we kennis gemaakt met verhoudingstabellen. We moeten dan ook verdubbelen en halveren, dus x 2 of : 2. Voor verhoudingstabellen is het belangrijk dat de tafels 'er goed in zitten', blijf deze dus oefenen!
Bezoek kinderboerderij
Afgelopen vrijdag zijn we gezellig naar de kinderboerderij geweest. We hebben prachtig weer gehad, gezellig geknuffeld met de dieren en fijn gespeeld. Er waren 10 ouders mee en een broertje en twee zusjes. Bedankt voor de hulp. Het was een groot succes!
Yucca
Onze Yucca is inmiddels opgebonden en wordt goed verzorgd door de kinderen. Maandag kwam er een nieuwe plant in de klas. Hoewel, plant? Bolgewas! Een plantenpot met bollen, maar wat komt er uit? Met de kinderen hebben we geturfd en de meesten denken een Narcis of een Krokus. We weten het nog niet...even afwachten nog!
Groep 5
Afgelopen vrijdag was het Nationale Pannenkoekendag! Wij hebben heerlijk mogen smullen van de pannenkoeken die …

Meer lezen

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

Groep 7
Schoolvoetbal
Afgelopen week zijn we begonnen met trainen voor het schoolvoetbal. Alle deelnemers hebben zich van zijn/haar goede kant laten zien. Wat een fanatieke trainingen!
Rekenen
Deze week sluiten we een hoofdstuk af waarbij we gewerkt hebben met de volgende doelen:
- Ik kan cijferend- en handig rekenen.
- Ik kan gegevens uit een grafiek halen en vergelijken.
- Ik kan berekeningen maken met maten zoals omtrek, oppervlakte en inhoud.
- Ik kan rekensommen uit een context halen en uitrekenen.
Geschiedenis
Ook sluiten wij deze week een hoofdstuk van geschiedenis af waarbij we veel geleerd hebben over het oude Rome. Zo weten wij bijvoorbeeld dat Romulus en Remus de stad hebben opgericht, welke goden de Romeinen allemaal vereerden, wie Julius Caesar was en hoe de Romeinen leefden.

Verkeer
De leerlingen hebben huiswerk meegekregen voor verkeer ter voorbereiding van het verkeersexamen. Het huiswerk is een boekje met daarin de …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055