nieuwsbrief De Marke13 maart 2019
Marke Expresse nieuwe opzet

Marke Expresse nieuwe opzet

Deze Marke Expresse heeft een andere indeling dan dat u van ons gewend bent. Aan het begin van de nieuwsbrief staan de algemene berichten. Als u verder naar beneden scrollt dan krijgt u het nieuws te zien uit de verschillende leerteams (groepen).
Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3),
Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6) en
Leerteam 3 (groepen 7 en 8)

Extra kinderfilms in Gigant! op 15 maart a.s.

Extra kinderfilms in Gigant! op 15 maart a.s.

Vrijdag 15 maart 2 extra ochtend filmvertoningen in Gigant Zoek je nog naar een leuke invulling van deze dag met je eigen kinderen, of hoor je dat mensen op zoek zijn naar invulling van deze dag?

Speciaal voor de allerkleinsten draaien er in Gigant 2 extra kindervoorstellingen in de ochtend:
Waar is Knoester? en Meester Kikker.

Waar is Knoester? (4+)
In deze familiefilm volgen we dit keer de belevenissen van Junior en het pratende takje Knoester in de grote stad. Junior vindt de verhuizing naar de grote stad helemaal niet leuk, maar gelukkig is Knoester met zijn grote liefde Berkelientje meegekomen. De stadskinderen doen vervelend en tot overmaat van ramp raakt Junior Knoester kwijt. Maar als hij bij zijn zoektocht naar Knoester op straat een baby vindt, is dat het begin van een prachtig avontuur en nieuw geluk. Aanvang: 10.15 uur

Meester Kikker (6+)
Een alledaagse klas met heel gewone …

Meer lezen

Open dag 10 april 2019

Open dag 10 april 2019

Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing voor ouders en hun kinderen. In Apeldoorn is volop keuze! Het grote voordeel daarvan is dat ouders kunnen kiezen voor een school die het allerbest past bij hun kind.

Een open dag is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze de sfeer te ervaren op een basisschool en in gesprek te gaan met directie, leerkrachten en/of kinderen over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Ook voor peuters is een open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.

De open dag is op woensdagochtend 10 april 2019 van 9.00 tot 12.00 uur. De koffie/thee/limonade staat klaar. U bent van harte welkom!

Scholenvoetbaltoernooi groepen 7 en 8

Scholenvoetbaltoernooi groepen 7 en 8

Er zijn genoeg kinderen die hieraan mee willen doen, dus hebben we ons opgegeven met maar liefst 3 teams.
1 team jongens groep 8,
1 team meisjes groep 7/8,
1 team jongens groep 7.
De voorrondes vinden plaats op woensdag 27 maart of 3 april.
Het ligt eraan wanneer we ingedeeld worden. Meer info volgt. De finale is op woensdag 17 april 2019.

Sport van de maand April

Sport van de maand April

Opgeven vóór: 23 maart 2019
Maak een account aan om aan te melden op: https://sportstimulering.accres.nl/account/login
Voor meer informatie over onderstaande sporten kikt u hier:
Hockey (voor leerlingen uit de groepen: 4, 5, 6, 7 en 8)
Dans/theater (voor de leerlingen uit de groepen: 4, 5, 6, 7 en 8)
Beeball (voor leerlingen uit de groepen: 4, 5, 6, 7 en 8

Zwemmen bij de Scheg Deventer op 15 maart a.s.

Zwemmen bij de Scheg Deventer op 15 maart a.s.

In Nederland leggen diverse scholen op 15 maart de pen neer. Dit betekent dat vele kinderen deze vrijdag niet naar school hoeven. Speciaal hiervoor heeft De Scheg een arrangement opgesteld. Voor slechts € 8,60 ontvang je alleen op 15 maart entree tot de ijsbaan of het zwembad in combinatie met een kleine frites met mayo, ketchup of curry en een fruitshoot, koffie of thee. Dit levert een voordeel op van bijna 50%. Let op, deze actie is alleen geldig op vrijdag 15 maart 2019. Reserveren is niet mogelijk.

Nieuws uit leerteam 1

Nieuws uit leerteam 1

GROEPEN 1A/2A EN 1B/2B
In de groepen 1/2 zijn we na de voorjaarsvakantie gestart met het thema dierentuin. De kinderen hebben hokken gemaakt en de dierentuin is officieel geopend. De komende tijd werken we binnen het thema dierentuin aan verschillende doelen.
Momenteel werken we aan:
Taal:
We zijn aan het oefenen met het praten in volledige zinnen. Van zinnen die beginnen met het woordje 'ik' naar ook samengestelde zinnen met woorden als omdat, maar en want. Ook het oefenen we om vraagzinnen te maken die beginnen met woorden als: hoeveel, waarom, waarmee, welke en wanneer. Dit oefenen we ook allemaal tijdens het spelen in de dierentuin. Deze week hebben we de letter 'h' van hok nog geoefend en volgende week gaan we beginnen met de letter 'aa' van aap. Hiervoor kunnen weer spullen worden meegenomen voor de letterkast.
Rekenen:
Op het gebied van rekenen zijn we bezig met het vullen …

Meer lezen

Nieuws uit leerteam 2

Nieuws uit leerteam 2

GROEP 4
Rekentaal
In groep 4 zijn we bezig met woorden. Niet zomaar woorden, maar Rekentaal! We hebben namelijk heel veel speciaal voor het rekenen bedachte woorden en die hebben we opgeschreven en aan de muur gehangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van 'Ontelbaar'? Iemand zei: dat zijn de haren op je hoofd! Of de korreltjes zand in de zandbak! Maar ook woorden als 'vermenigvuldigen' (keer) en 'delen' zijn aan bod gekomen.
Zielige Yucca
Verder hebben we een hele zielige Yucca in de klas. Deze plant stond eenzaam in de gang en wij hebben hem geadopteerd. Wie heeft er thuis nog wat potgrond? En drie (bamboe)stokken om hem op te binden? We gaan proberen de Yucca weer op te lappen!
Themamuur
De Themamuur staat in het teken van 'Voorjaar'. Hoewel we op dit moment niet echt van een lekker voorjaarsweertje kunnen spreken, weten de kinderen toch al een hoop over het …

Meer lezen

Nieuws uit leerteam3

Nieuws uit leerteam 3 

GROEP 7
Verkeer
Groep 7 is het jaar van het verkeersexamen. Donderdag 4 april a.s. vindt het theorie-examen plaats. Hiervoor kunnen de leerlingen zowel thuis als op school oefenen op https://examen.vvn.nl/oefenen, zo komen de nieuwe chromebooks goed van pas!
Huiswerk
De aankomende 3 weken krijgen de leerlingen huiswerk om alle regels nog eens goed te kunnen leren.
Rekenen
Op dit moment werkt groep 7 aan het volgende rekendoel:
- Ik kan een verhaalsom (contextsom) oplossen door samengestelde bewerkingen uit te rekenen.
Dit betekent dat er in een rekenopdracht meerdere bewerkingen (plus, min, gedeeld door en vermenigvuldigen) staan en uiteindelijk samen het antwoord vormen. Hiervoor moet je goed kunnen lezen (begrijpend) én rekenen.
Technisch lezen en woordenschat
Elke dag oefenen ze in groep 7 het racelezen (woordrijen op tempo) en het vlot en vloeiend lezen van zinnen en verhalen. Deze leesoefeningen combineren wij met woordenschat. Deze week staat de leesmoeilijkheid -isch-. Elke dag staat er 1 woord …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055