nieuwsbrief De Marke31 oktober 2018
Bibliotheekbezoek

Bibliotheekbezoek

De groepen 1 t/m 6 brengen een bezoek aan de bibliotheek de Maten.

Groep 1a/2a: donderdag 8 november 2018 van 09.00 - 10.30 uur
Groep 1b/2b: donderdag 8 november 2018 van 10.30 - 12.00 uur
Groep 3: maandag 5 november 2018 van 10.30 - 12.00 uur
Groep 4: donderdag 15 november 2018 van 10.30 - 12.00 uur
Groep 5: maandag 5 november 2018 van 10.30 - 12.00 uur
Groep 6: donderdag 22 november 2018 van 10.30 - 12.00 uur

Doe-middagen VO (voortgezet onderwijs)

Doe-middagen VO (voortgezet onderwijs)

Om leerlingen uit groep 8 te helpen de school te kiezen die het beste bij ze past, worden er door de Voortgezet Onderwijs scholen doe-middagen georganiseerd. Kinderen konden zich hier voor inschrijven op de school van hun keuze. Zo zijn er b.v. doe-middagen kunst en cultuur, sport en bewegen en horeca etc.

Wij wensen onze groep 8 leerlingen veel plezier bij het bezoeken van de doe-middagen op het Voortgezet Onderwijs.

Herfstwandeling groepen 1 en 2

Herfstwandeling groepen 1 en 2

De groepen 1a/2a en 1b/2b hebben vandaag een herfstwandeling gemaakt in Berg en Bos. Er werd van alles verzameld. Blaadjes, eikeltjes, kastanjes etc. Ouders die zijn meegeweest en hebben gereden, enorm bedankt!

Lampionnenoptocht

Lampionnenoptocht

Het is weer bijna zo ver: Sint Maarten komt er aan. De lampionnenoptocht voor de kinderen, ouders/verzorgers en leerkrachten van OBS de Marke wordt ook dit jaar weer door de Ouderraad georganiseerd en wel op donderdagavond 8 november 2018. Alle leerlingen hebben dit jaar een lampion gemaakt. Ze mogen dus allemaal meelopen. We hebben wel een verzoek aan de kinderen uit de hogere groepen: loop rustig en loop de kleintjes niet voor/onder de voeten. Een huishoudelijke mededeling: Meelopen met de Lampionnenoptocht valt onder verantwoording van de ouders/verzorgers, niet van de school! Graag allen aanwezig om 18.00 uur op het grote plein van de school zodat we om 18:10 uur kunnen vertrekken. Vergeet niet de lampion mee te nemen. Wij verzoeken je geen waxinelichtje te gebruiken maar een speciaal lampje, o.a. te koop bij de Blokker en Xenos. Hoe lopen wij: We vertrekken vanaf het grote plein rechtsaf richting Schoutenveld. Rechts langs de …

Meer lezen

Luizenteam (oproep)

Luizenteam (oproep)

Afgelopen maandag heeft er weer een luizencontrole plaatsgevonden. Onze school is momenteel luisvrij!!! Luizenteam bedankt weer.

We hebben dringend mensen nodig die dit team komen versterkten. Dus moeders/vaders/oma's/opa's etc. iedereen die wil helpen is welkom! Elke maandagochtend na een vakantie worden de kinderen gecontroleerd. Soms als er tussendoor een melding komt, worden er mensen van dit team benaderd of ze kunnen helpen om even die klas na te kijken. Dit hoeft niet altijd op een maandag te gebeuren. Kunt u wel op een andere ochtend helpen, dan horen we dit ook graag. Kunt u helpen geef dit dan even door aan Vreni (administratie).

Vriendschap is alles

Vriendschap is alles

Geschreven door: Marleen Witteveen, Vakdocent Humanistisch Vormingsonderwijs (HVO)
Waar denk jij aan bij ‘erbij horen’? Na een grondig onderzoek van dit schoolthema tijdens de HVO-lessen, zijn de zeven en achtste groepers er wel uit: Vriendschap is alles! “Vrienden heb je immers nodig om samen dingen mee te doen die je niet alleen kunt.”  Logisch toch! Vrienden en vriendinnen. Bijna iedereen heeft er wel één, een paar of zelfs een heleboel. Maar waarom eigenlijk? En wanneer is een vriend een échte vriend? Of wat voor een soort vriend ben je zelf? Van deze kinderen heb ik begrepen dat er veel verschillende soorten vrienden zijn: je enige echte BFF natuurlijk, knuffelvrienden, dierenvrienden, gedachtenvrienden, sportvrienden of IBF’ers, jawel Internet Best Friends, dat kan ook nog. Bij het maken van de ‘vriendschapsladder’ maken we de balans op. Wat vinden de ‘jonge denkers’ nou werkelijk belangrijk in hun vriendschap? Samen lachen en geheimen delen dat …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055