nieuwsbrief De Marke26 september 2018
Bureaustoelen te koop

Bureaustoelen te koop

Wie bieden onze oude bureaustoelen te koop aan voor € 15 per stuk. Heeft u interesse, kom dan even langs bij het secretariaat.

Coda kinderboekenweekfeest

Coda kinderboekenweekfeest

Zaterdag 6 oktober is het weer tijd voor het jaarlijkse Kinderboekenweekfeest in CODA. Uiteraard met verrassende voorstellingen, boeiende workshops, leuke activiteiten én met de komst van bekende kinderboekenschrijvers en een illustrator. De kaartverkoop voor dit feest is op 12 september begonnen met een speciale 1+1 actie: Haal je een kaartje, dan krijg je er van ons één kaartje gratis. Kaartverkoop bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en bij Nawijn & Polak in Apeldoorn. Je kunt je kaartje overigens ook online kopen vanaf 12 september.

Klik hier voor meer info

Dierendag

Dierendag

Op donderdag 4 oktober a.s. is het dierendag. De leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 mogen dan een dierenknuffel meenemen naar school.

DISCO!!!!

DISCO!!!!

Op vrijdag 5 oktober 2018, gaat het dak van de school er weer af!! "DISCO". Dit jaar is het thema "lets dance". De ouderraad gaat er weer een gezellige avond van maken.

De discoavond voor de onderbouw gr. 1 t/m 4 (halen en/of brengen hoofdingang grote plein) is van 18.00 – 18.45 uur en voor de bovenbouw gr. 5 t/m 8 (halen en/of brengen hoofdingang grote plein), van 19.00 – 20.00 uur.

De disco is alleen voor kinderen die op onze school zitten.

Alle leerlingen hebben een brief mee naar huisgenomen met een antwoordstrookje. Dit strookje is alleen bestemd voor de ouderraad als je alleen naar huis mag. (gr. 5 t/m 8) De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 mogen niet alleen naar huis. Strookje alleen ingevuld meenemen als je alleen naar huis mag. De leerlingen hebben geen toegangsbewijs nodig.

Gymkleding

Gymkleding

Volgens Juf Laura (gymcoach) hebben een aantal kinderen nog steeds geen gymkleding bij zich.

Gewenste tenue bij gym is: schoenen/sokken!!/korte broek/legging/ T-shirt. Meisjes met lang jaar graag tijdens de gymles het haar in een staart. Sieraden & horloges zijn, i.v.m. de veiligheid, verboden tijdens de gymles.  

Kinderboekenweek "Vriendschap" Kom erbij

Kinderboekenweek "Vriendschap" Kom erbij

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018.
De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. "De gruwelijke generaal" en "De ongelooflijke Ravi Ravioli". Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!
De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is illustrator Milja Praagman.
Onze school besteed ook veel aandacht aan de Kinderboekenweek.
Website: http://kinderboekenweek.nl

Open Dag

Open Dag

Op woensdag 10 oktober 2018 wordt er door de Apeldoornse Basisscholen een open dag georganiseerd. Onze school doet daar natuurlijk ook aan mee. Kom gerust langs en bezoek de groepen of krijg een rondleiding verzorgd door onze groep 8 leerlingen. De koffie/thee en limonade staan klaar!

U bent van harte welkom van 09.00 - 12.00 uur.

Oproep GMR verkiezing

Oproep GMR verkiezing

GMR leden gezocht: De GMR bestaat uit 24 leden: de helft personeelsleden, de andere helft ouders/voogden/verzorgers van leerlingen. In verband met het reguliere aftreden van leden van de GMR zijn we op zoek naar kandidaten, van zowel personeel als ouders. De zittingsduur van een GMR lid is 3 jaar; de GMR vergadert gemiddeld ongeveer 1x per maand (niet in schoolvakanties) op een doordeweekse avond, op een locatie centraal in Apeldoorn. Gezond verstand en interesse in de onderwerpen die in de GMR aan bod komen zijn belangrijker dan dossierkennis. We zoeken vooral mensen die bereid zijn actief mee te denken en mee te praten, en er open voor staan om gedurende hun GMR-lidmaatschap te leren. Waar nodig zal de GMR zorgen voor trainingen, om zo nieuwe leden wegwijs te maken.

Wilt u zich aanmelden klik dan hier voor meer informatie.  

 

PO/VO avond groep 8 met ouders/verzorgers

PO/VO avond groep 8 met ouders/verzorgers

Het laatste jaar van de basisschool is een bijzonder jaar! Samen gaan leerling en ouders/verzorgers op zoek naar een geschikte school voor het voortgezet onderwijs. Om hen daarbij te helpen nodigen wij leerling en ouder(s)/verzorger(s) uit voor een voorlichtingsavond georganiseerd door de basisscholen en de VO-scholen in Apeldoorn en omstreken.

Voor onze school wordt deze avond gehouden op, maandag 1 oktober 2018, op het Edison College, Waleweingaarde 103 te Apeldoorn.
De avond duurt van 18.15 uur tot 20.35 uur.

Ter voorbereiding op deze avond vindt u op www.vo-apeldoorn.nl meer informatie over de aanwezige scholen, zo kunnen leerlingen en ouders alvast nadenken welke voorlichting ze willen volgen. Op deze site is informatie te vinden over opleidingen, keuzevakken en soorten brugklassen. Daarnaast is het heel eenvoudig scholen met elkaar te vergelijken. Samen met het voorlopig advies zijn jullie dan in de gelegenheid om voorbereid de voorlichting van de VO-scholen bij te wonen.

Scholenkorfbaltoernooi

Scholenkorfbaltoernooi

Op woensdag 3 oktober a.s. wordt bij korfbalvereniging Apeldoorn, Sportpark Orderbos, het scholen korfbaltoernooi gehouden.

Onze school doet met 1 team gr. 7/8 mee.

Hieronder het wedstrijdschema. De prijsuitreiking zal om ongeveer 16.30 plaatsvinden. Supporters zijn van harte welkom!

WEDSTRIJDSCHEMA Groepen 7 & 8 – veld 1 & 2 Poule B

B1. Passe Partout 1 B2. Oosterhuizen 1 B3. De Marke
Tijd Poule Team 1 Team 2 Veld

13.30 uur Passe Partou 1 - Oosterhuizen 1
14.20 uur Oosterhuizen 1 - De Marke 1
15.10 uur De Marke - Passe Partou 1

Schoolthema's: afsluiting schoolthema 1 "Mijn eigen huis"

Schoolthema's: afsluiting schoolthema 1 "Mijn eigen huis"

Schoolthema 1 "mijn eigen huis" is op maandag 3 september gestart en wordt a.s. vrijdag 28 september door alle leerteams afgesloten.

Alle leerlingen gr. 1 t/m gr. 8 hebben, in leerteams,  aan dit thema gewerkt.
Leerteam 1: groepen 1, 2 en 3
Leerteam 2: gr. 4, 5 en 6
Leerteam 3: gr. 7 en 8

Binnenkort krijgt u hierover meer informatie.

Schoolthema 2 "techniek" begint op maandag 28 januari 2019 en eindigt op vrijdag 22 februari 2019.
Schoolthema 3 ""naar een ander land" begint op maandag 3 juni 2019 en eindigt op vrijdag 28 juni 2019.

Ook bij deze thema's gaan de leerteams gezamenlijk aan de slag.

Vooraankondiging ASK

Vooraankondiging ASK

Wij zijn er vroeg bij, maar toch alvast een vooraankondiging over de musical van de ASK (Apeldoornse Sinterklaas Kommissie). Dit jaar wordt in Orpheus, van 27/11 t/m 30/11, de musical "Arthur en het Zwaard in de Steen" opgevoerd.
Elk jaar bezoeken onze groepen 5 t/m 8 de ASK musical. Dit jaar is het echter voor de eerste keer dat wij voor de avondvoorstelling zijn ingedeeld en wel op donderdag 29 november 19.00 uur.
Het is de bedoeling dat de ouders de kinderen zelf brengen en halen. De voorstelling duurt anderhalf uur en is zonder pauze.

Op https://www.ask-theater.nl vindt u meer informatie.  

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055