nieuwsbrief De Marke14 juni 2018
Eikenprocessierups vroeg dit jaar

Eikenprocessierups vroeg dit jaar

De Eikenprocessierups is een rups die ’s zomers in sommige eikenbomen voorkomt. Vooral in de maanden mei, juni en juli. Eikenbomen met de Eikenprocessierups herkent u aan een dicht spinsel rondom de takken en de stam van de boom. De rupsen hebben brandharen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Contact met de brandharen kan klachten veroorzaken. Wanneer brandharen van de rups met uw huid, ogen of longen in aanraking komen kunt u klachten krijgen zoals: (heftige) jeuk, bultjes, blaasjes, roodheid van de huid, rode en gezwollen ogen. Soms lijken de klachten op een verkoudheid: een loopneus, kriebel in de keel, hoesten, moeilijk slikken, kortademigheid. Andere klachten kunnen zijn: overgeven, duizeligheid, koorts, u niet lekker voelen. De klachten verschillen per persoon. Ook dieren, vooral honden en paarden, kunnen er last van hebben.

Meer lezen

Kleuterfeest "Indianen"

Kleuterfeest "Indianen"

Op donderdag 28 juni 2018 vieren wij met de kleuters het “kleuterfeest”. De kleuters moeten om 09.15 uur op school komen. Het is een feest rond een thema! Dit jaar is het thema "Indianen". Een feest wat wij, ouders en leerkrachten, maken voor de kinderen. Een feest wat een hele dag duurt verdeelt in drieën. Het ochtendgedeelte: Een opening met z’n allen, daarna een wandeling, in groepjes, langs omgetoverde plekjes rond de school, waar ouders d.m.v. een 10 minuten durend spel de kinderen uitnodigen, verbazen, verwonderen en vermaken. Aan het einde hiervan een afsluiting met z’n allen. Middagpauze: Aansluitend aan het ochtendgedeelte hebben we een gezamenlijke maaltijd. Het middaggedeelte: “De Voorstelling”, in het thema van de dag.

Schoolreis groep 3

Schoolreis groep 3

Op maandag 18 juni 2018 gaat groep 3 op schoolreis naar de Spelerij in Dieren. De kinderen hoeven pas om 09.00 uur op school te zijn. We vertrekken om 09.30 uur en zijn rond 16.30 uur weer terug bij school. De SPELERIJ is in een bos, waar allerlei dingen de moeite van het onderzoeken waard zijn, zoals het bewegende buizenbos, het grote bollenbeest, het waterspel, de vlotten enz. Trek de kinderen OUDE KLEREN aan, want ze kunnen behoorlijk vuil worden! De kinderen kunnen ook nat worden, dus een extra setje kleding kan soms ook wenselijk zijn. Bij mooi weer mogen de kinderen hun ZWEMKLEDING meenemen. Als er regen voorspeld wordt, denk dan aan REGENKLEDING, want het is een buitengebeuren. De kinderen nemen zelf BROOD, drinken en eventueel fruit mee. De kinderen gaan ook zelf broodjes bakken. De kinderen mogen GEEN GELD meenemen!! Tenslotte zouden wij graag zien, dat de kinderen een HERKENBARE TAS meenemen voorzien van de NAAM. Wij hopen op mooi weer …

 

Schoolreis gr. 4 en 5

Schoolreis gr. 4 en 5

De groepen 4 en 5 gaan donderdag 26 juni 2018 op schoolreis naar de Julianatoren. We vertrekken, met de Connexxion bus, om 10.00 uur en zijn ± 16.30 uur weer terug bij school. De kinderen krijgen tussen de middag watte eten. Bij warm weer veel drinken meegeven a.u.b. De kinderen uit de groepen 4 en 5 hoeven pas om 09.30 uur op school te zijn.      

Meer lezen

Studiedag, leerlingen groepen 1 en 2 vrij!

Studiedag, leerlingen groepen 1 en 2 vrij!

Op woensdag 27 juni 2018 hebben de leerlingen uit de groepen 1 en 2 vrij i.v.m. een studiedag.

Zomerfeest

Zomerfeest

Vrijdag 22 juni a.s.wordt het Zomerfeest gehouden van 18.00 tot 20.30 uur. Voorheen was dit de Fancy Fair. Het Zomerfeest wordt deels gevierd op het schoolplein gr. 3/4 en deels gevierd op het grasveld aan het Schoutenveld. Op het schoolplein zijn kleine spellen voor kinderen en kunnen versnaperingen tegen een kleine vergoeding worden gegeten en gedronken. Op het grasveld aan het Schoutenveld wordt een stormbaan geplaatst. De entreeprijs voor de kinderen bedraagt € 3,00 per persoon. Voor dit bedrag kunnen ze meerdere spelletjes doen en op het springkussen. Tevens worden er tijdens het Zomerfeest loten verkocht voor het Rad van Fortuin. Ook dit jaar zijn er weer mooie en verrassende prijzenpakketten te winnen. Een evenement als het Zomerfeest gaat niet ongemerkt voorbij. Uiteraard doen wij er alles aan om de overlast voor de omwonenden zo beperkt mogelijk te houden. Wij adviseren jullie om te voet of met de fiets te komen. Fietsen kunnen gestald …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055