nieuwsbrief De Marke31 mei 2018
Eikenprocessierups vroeg dit jaar

Eikenprocessierups vroeg dit jaar

De Eikenprocessierups is een rups die ’s zomers in sommige eikenbomen voorkomt. Vooral in de maanden mei, juni en juli. Eikenbomen met de Eikenprocessierups herkent u aan een dicht spinsel rondom de takken en de stam van de boom. De rupsen hebben brandharen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Contact met de brandharen kan klachten veroorzaken. Wanneer brandharen van de rups met uw huid, ogen of longen in aanraking komen kunt u klachten krijgen zoals: (heftige) jeuk, bultjes, blaasjes, roodheid van de huid, rode en gezwollen ogen. Soms lijken de klachten op een verkoudheid: een loopneus, kriebel in de keel, hoesten, moeilijk slikken, kortademigheid. Andere klachten kunnen zijn: overgeven, duizeligheid, koorts, u niet lekker voelen. De klachten verschillen per persoon. Ook dieren, vooral honden en paarden, kunnen er last van hebben.

Hiep hiep hoera, Juf Edith Interne Begeleiding is jarig

Hiep hiep hoera, Juf Edith Interne Begeleiding is jarig

Onze IB-er Edith Berends is op woensdag 14 juni a.s. jarig.

Hiep, hiep hoera, Juf Inge Voncken jarig

Hiep, hiep hoera, Juf Inge Voncken jarig

Zaterdag 2 juni a.s. is onze directeur Inge Voncken jarig.

Inloopspreekuur gaat niet door

Inloopspreekuur gaat niet door

Het eerder aangekondigde inloopspreekuur van de jeugdverpleegkundige voor morgen gaat i.v.m. ziekte van Marga Houtman niet door.

Plannings-/Evaluatie dag, alle leerlingen vrij

Plannings-/Evaluatie dag, alle leerlingen vrij

Op woensdag 13 juni 2018 hebben alle leerlingen vrij i.v.m. plannings- evaluatievergadering van het team.

Schoolreis groep 3

Schoolreis groep 3

Op maandag 18 juni 2018 gaat groep 3 op schoolreis naar de Spelerij in Dieren. We vertrekken om 09.30 uur en zijn rond 16.30 uur weer terug bij school. De SPELERIJ is in een bos, waar allerlei dingen de moeite van het onderzoeken waard zijn, zoals het bewegende buizenbos, het grote bollenbeest, het waterspel, de vlotten enz. Trek de kinderen OUDE KLEREN aan, want ze kunnen behoorlijk vuil worden! De kinderen kunnen ook nat worden, dus een extra setje kleding kan soms ook wenselijk zijn. Bij mooi weer mogen de kinderen hun ZWEMKLEDING meenemen. Als er regen voorspeld wordt, denk dan aan REGENKLEDING, want het is een buitengebeuren. De kinderen nemen zelf BROOD, drinken en eventueel fruit mee. De kinderen gaan ook zelf broodjes bakken. De kinderen mogen GEEN GELD meenemen!! Tenslotte zouden wij graag zien, dat de kinderen een HERKENBARE TAS meenemen voorzien van de NAAM. Wij hopen op mooi weer …

Meer lezen

Waterpokken geconstateerd

Waterpokken geconstateerd

Bij ons op school is bij de kleuters waterpokken geconstateerd. Voelt de leerling zich goed? Dan kan hij/zij gewoon naar school. Waterpokken is al besmettelijk voordat iemand klachten krijgt. Thuisblijven helpt niet om te voorkomen dat anderen ziek worden. Wat zijn waterpokken? Waterpokken is een zeer besmettelijke, maar goedaardige, kinderziekte. Deze gaat gepaard met blaasjes op de huid en jeuk. Vrijwel alle kinderen in Nederland maken deze ziekte door. Hoe wordt het veroorzaakt? Waterpokken worden veroorzaakt door het varicella-zoster virus. Het virus wordt verspreid door de lucht (door uitgehoeste vochtdruppeltjes) of door direct contact met de blaartjes. De incubatietijd (de tijd tussen het moment van besmetting en het ontstaan van de eerste blaasjes) is twee tot drie weken. Tot het moment dat alle blaasjes ingedroogd zijn blijft het kind besmettelijk. Deze periode duurt 10 tot 12 dagen. Het varicella zoster virus is hetzelfde virus dat gordelroos (herpes zoster) veroorzaakt. Hoe ziet het …

Meer lezen

Zomerfeest (vooraankondiging)

Zomerfeest (vooraankondiging)

Vrijdag 22 juni a.s.wordt het Zomerfeest gehouden van 18.00 tot 20.30 uur. Voorheen was dit de Fancy Fair. Het Zomerfeest wordt deels gevierd op het schoolplein gr. 3/4 en deels gevierd op het grasveld aan het Schoutenveld. Op het schoolplein zijn kleine spellen voor kinderen en kunnen versnaperingen tegen een kleine vergoeding worden gegeten en gedronken. Op het grasveld aan het Schoutenveld wordt een stormbaan geplaatst.

De entreeprijs voor de kinderen bedraagt € 3,00 per persoon. Voor dit bedrag kunnen ze meerdere spelletjes doen en op het springkussen.

Tevens worden er tijdens het Zomerfeest loten verkocht voor het Rad van Fortuin. Ook dit jaar zijn er weer mooie en verrassende prijzenpakketten te winnen.
Een evenement als het Zomerfeest gaat niet ongemerkt voorbij. Uiteraard doen wij er alles aan om de overlast voor de omwonenden zo beperkt mogelijk te houden. Wij adviseren jullie om te voet of met de fiets te komen. Fietsen kunnen gestald …

Meer lezen

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055