nieuwsbrief De Marke21 maart 2018
Goede Vrijdag en Pasen vrij

Goede Vrijdag en Pasen vrij

Op 30 maart en op 2 april 2018 zijn we vrij i.v.m. Goede Vrijdag en Pasen. Prettige dagen allemaal!

Gratis spelen bij Domijn - Open Dag

Gratis spelen bij Domijn - Open Dag

Bezoek je met je peuter of bijna kleuter de open dag van de basisschool en heb je nog jongere kinderen? Laat ze op woensdagochtend 11 april GRATIS spelen bij Doomijn! Apeldoornse basisscholen openen op woensdag 11 april a.s. (tussen 9 en 12 uur) hun deuren, om kinderen en hun ouders te laten kennismaken met school. Kleine broertjes en zusjes tussen 0 en 4 jaar zijn die ochtend van harte welkom in onze kinderdagopvang locaties, die ook gehuisvest zijn in dezelfde school of daar dicht in de buurt! Gratis kennismaken met de Doomijn én school Laat ze een ochtend gratis spelen en ontdekken hoe leuk het is in onze peuter speel of kinderopvang groepen. Lekker rondkijken, knutselen of ravotten met de andere kinderen en onze gezellige medewerksters én het is natuurlijk superstoer als ze die ochtend óók al een beetje naar ‘school’ mogen. Ondertussen kun je met jouw bijna kleuter in …

Meer lezen

Gymschoenen (te klein?)

Gymschoenen (te klein?)

Juf Laura (gymcoach) vraagt of u, ouders/verzorgers, even wil checken of de gymschoenen van uw kind nog goed passen. Ze heeft al een paar keer geconstateerd dat sommige kinderen op te kleine gymschoenen gymmen.

Hiep hiep hoera

Hiep hiep hoera

Op vrijdag 6 april 2018 viert Juf Mireille haar verjaardag in groep 1b/2b.

IMC nieuws groepen 7/8

IMC nieuws groepen 7/8

Deze week gaan de groepen 7/8, in het kader van het IMC Basis vakgebied "dier & natuur", op werkbezoek bij een dierenarts! Hier gaan ze o.a. microscopisch onderzoek doen, röntgenfoto's bekijken/beoordelen en een echte hond onderzoeken!  

Kijkavond scholenproject "Architectuur"

Kijkavond scholenproject "Architectuur"

Op woensdagavond 4 april 2018 hebben wij onze jaarlijkse kijkavond. Alle leerlingen hebben mooie werken gemaakt met als thema "Architectuur". De kijkavond duurt van 18.30 - 19.30 uur en de tentoonstelling is door de hele school.

Nieuws uit de groepen 1/2

Nieuws uit de groepen 1/2

Inloopuurtje groepen 1 en 2
Op donderdag 22 maart a.s. is er weer een inloopuurtje bij de kleuters. Ouders mogen van 08.30 - 09.30 uur meekijken in de kleutergroepen.

Palmpasenoptocht kleuters
Op vrijdag 23 maart a.s. wordt de Palmpasenoptocht van de kleuters gehouden. We vertrekken omstreeks 11.15 uur. We volgen de volgende route: via het grote plein naar de Schoutenveld, dan via het fietspad naar de Plusmarkt en dan via de Raadsherenveld weer naar school. Bij school aangekomen gaan alle kinderen naar binnen. U kunt uw kind dan uit de klas mee naar huis nemen, ook al is het dan nog geen 12.00 uur. We zouden het erg leuk vinden als er heel veel ouders langs de route staan.

Nieuws uit groep 3

Nieuws uit groep 3

Op vrijdag 23 maart a.s. is er een inloophalfuurtje voor de ouders/verzorgers van de leerlingen uit groep 3. Ouders en/of verzorgers kunnen dan een kijkje nemen in de groep van hun kind.

Paashazen op school

Paashazen op school

Op donderdag 29 maart 2018 komen de paashazen bij ons op school. Ze zullen, 's morgens, paaseitjes verstoppen voor de groepen 1 t/m 4. De groepen 5 t/m 8 hebben deze donderdag hun eiertikwedstrijd. Deze leerlingen dienen hiervoor een hard gekookt ei mee naar school te nemen.    

Roefeldag

Roefeldag

De Roefeldag is een dag waarop kinderen van de basisschool bij bedrijven, verenigingen, instellingen of winkels een kijkje achter de schermen gaan nemen. Roefelen is een van oorsprong Belgisch-Nederlands woord voor 'snuffelen' of 'ontdekken'. Vaak mogen de kinderen tijdens de Roefeldag zelf mee helpen en spelen ze de rol van brandweerman, timmerman of verkoopster. Voor de bedrijven, verenigingen of instellingen is het een goede gelegenheid om aan kinderen te laten zien welke activiteiten men ontplooit. Dit jaar wordt de Roefeldag in het najaar georganiseerd i.p.v. het voorjaar.

Schoolreizen, betaling 2018

Schoolreizen, betaling 2018

DENK U AAN DE BETALING VAN DE SCHOOLREIS?
Betaling uiterlijk 1 mei 2018!!!  
Groep 1 en 2  € 16.50 Kleuterfeest, donderdag 28 juni 2018  
Groep 3  € 32.50 Spelerij Dieren, maandag 19 juni 2018  
Groep 4 en 5  € 23.00 Julianatoren, dinsdag 26 juni 2018  
Groep 6 en 7  € 32.50 Slagharen, donderdag 28 juni 2018  
Groep 8  € 120.00 Schoolkamp Ameland, wo 4 tot  vr. 6 juli 2018 (2 nachten)    
Wij verzoeken u het totaalbedrag over te maken op IBANnummer NL47 INGB 0004 7523 68 t.n.v. OBS De Marke te Apeldoorn, o.v.v. de naam(namen) van uw kind(eren). U mag ook contant betalen bij Vreni adm. LET OP: dit is een ander rekeningnummer dan de betaling van het schoolfonds. (ouderbijdrage) (Bij niet betaling kunnen leerlingen helaas niet mee en moeten ze deze dag op school blijven) Bij betalingsproblemen kunt U contact opnemen met Inge Voncken (dir.) Minima kunnen een vergoeding aanvragen bij …

Meer lezen

Social media - De Marke

Social media - De Marke

Naast onze nieuwsbrief de Marke Expresse kunt u ook op de hoogte blijven via Facebook, Twitter en onze website:

Website:        www.marke-apeldoorn.nl Facebook:     www.facebook.com/obsdemarke
Twitter:         @MarkeOBS

Op facebook hebben wij bijna 600 volgers! Volgt u ons ook?

Sport van de maand april (opgeven voor 23 maart a.s.)

Sport van de maand april (opgeven voor 23 maart a.s.)

Hockey, gegeven door AMHC. woensdag 4, 11 en 18 april Groepen: 4, 5, 6, 7 en 8

Mountainbike, Gegeven door Bar End. woensdag 4 en 11 april Groepen: 6, 7 en 8

Beeball, Gegeven door Robur '58. donderdag 5, 12 en 19 april Groepen: 4, 5, 6, 7 en 8  

Verkeersexamen groep 7

 

Nieuws uit de groepen 7

Verkeersexamen

Op donderdag 5 april hebben de groepen 7 het schriftelijk verkeersexamen. De week erop op vrijdag 13 april volgt het praktijkexamen door het centrum van Apeldoorn.
De route die de kinderen moeten fietsen vindt u op https://www.apeldoorn.nl/jeugdverkeersexamen klik aan centrum. Tevens hebben de kinderen de route al op papier mee naar huis gekregen. Ouders u kunt dus alvast oefenen met uw kind. Om al te oefenen voor het schriftelijk verkeersexamen klikt u hier

De fietskeuring vindt plaats op woensdag 4 april 2018.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055