Thema Natuur/Het Bos in Leerteam 1

maandag 28 september 2020

Op maandag 14 september zijn we gestart met het thema Natuur/Het Bos in Leerteam 1.

Woensdag 16 september zijn we op ontdekkingsreis geweest met de kinderen van groep 1 t/m 3 om de bomen, struiken, vruchten en meer rondom school te bekijken, bevoelen, bespreken en verder te ontdekken en te onderzoeken.

Wat zijn we veel te weten gekomen tijdens de buurtwandeling. In de klas zijn we hier mee verder gegaan en zijn de kinderen o.a. meer te weten gekomen over de soorten bomen, het groeiproces, de verschillende vruchten (dennenappels, kastanjes, eikels, beukennootjes enz.). In de hal wordt een natuurwinkel opgestart, een gezamenlijk (geknutseld) bos wordt samen gecreëerd en nog veel meer. Het zorgde ook voor nog meer nieuwsgierigheid en vragen van de kinderen. Daar hebben we een onderzoeksvragenwand van gemaakt. Hier zoomen we de komende weken verder op in. Verder starten we met het verhaal ‘Roodkapje’.

Graag gaan we met Leerteam 1 ook op ontdekkingsreis naar het Bos op woensdag 14 oktober, vergezeld en begeleid door een “echte” Boswachter die ons nog meer kan leren! De Boswachter zal op maandag 12 oktober ter voorbereiding een gastles geven in de klas.

 

Delen via