Leerteam 2 (groepen 4, 5 en 6)

woensdag 15 mei 2019

Groep 4:
We hebben een les over het beroep ‘ Politie’ gehad. Een ouder van een van de kinderen is politieagent en kwam bij ons in de klas om hierover te vertellen. Het was super interessant en leuk. De kinderen hadden een heleboel vragen en mochten ook even in de politieauto zitten. Aan het eind ging de sirene nog even aan.

Een aantal maandagen volgen we een muziekproject van “Markant”.

Met rekenen zijn we bezig met de volgende doelen: Ik kan het getal het ‘dichtst bij ‘ noemen.
Ik kan de goede maat aangeven ( km, cm, meter, graden, liter, gram)
Met taal zijn we bezig met:
Ik kan het wanneer-deel en het wie-deel benoemen in de zin en zeggen wat het tegengestelde is.

De doelen voor de komende periode van spelling zijn.
Ik kan woorden met – cht en -ch schrijven.
Ik kan verkleinwoorden schrijven met – pje -tje en -je

We starten deze week met “Grej of the day “. De kinderen krijgen een raadsel mee naar huis. Wat het zou kunnen zijn, houden ze nog voor zich tot het moment dat de oplossing in de klas (een dag later) besproken wordt. Thuis mogen de kinderen om achter de oplossing te komen er met u over praten of opzoeken.

Groep 5:
De afgelopen weken heeft meester Thom stage gelopen bij ons in groep 5. Gisteren was hij voor het laatst. Meester Thom: bedankt voor alles!

Aanstaande maandag is er géén stijldansen meer, maar een gewone gymles. Denken jullie aan de gymkleding? Vrijdag 24 mei is de voorronde van het stijldansen bij dansschool Wensink. De afgelopen weken hebben we hier hard voor geoefend. Wij zijn benieuwd wie we terug zien in de finale op zaterdag 25 mei!

De komende twee weken werken we aan de volgende doelen:
– Ik kan aftrekken tot en met 1000 via aanvullen, en het verschil bepalen tussen twee getallen (rekenen).
– Ik kan meerdere getallen handig optellen (rekenen).
– Ik kan de betekenis van achtervoegsels met –lijk, -heid en –baar vertellen. Eerlijkheid, koninklijk, eetbaar (taal).

Groep 6:
Vrijdag 24 mei is het zover! De voorrondes van het stijldansen. Er is goed geoefend en de koppels zijn er klaar voor! Wie o wie zal de finale halen? Als u het leuk vindt, kan u natuurlijk komen kijken. De voorrondes zijn van 09.00 tot 10.00 bij Wensink. De eventuele finale is zaterdag 25 mei van 16.00 tot 19.30

Met rekenen gaan we starten met blok 10. Hier gaan we aan de slag met vermenigvuldigen. We gaan vermenigvuldigen met tientallen en honderdtallen. Hier wordt weer duidelijk hoe belangrijk de tafels zijn. Denken jullie er aan om deze thuis nog even te herhalen?
Bij taal zijn we bezig met de afronding van thema 6.

Ook zijn we begonnen met “grej of the day”. Dit doen we een keer in de week. Dit doen we ter voorbereiding op het laatste thema. Dit is een raadsel waar de kinderen thuis mee aan de slag kunnen gaan. Hadden jullie het eerste raadsel goed? Hebben jullie al een idee wat het onderwerp van ons thema zal zijn? Nog niet, geen probleem er volgen nog twee raadsel voordat we starten met het thema!

Delen via