Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

dinsdag 18 juni 2019

INFORMATIE UIT DE GROEPEN 1/2
Deze week starten we met het introduceren van het thema van het kleuterfeest van volgende week donderdag 27 juni: “piraten”. De kinderen zullen een beetje in de sfeer van de piraten worden gebracht om zo toe te werken naar een mooi en leuk kleuterfeest!
Taal
Deze week zijn we bezig geweest met het vertellen van je mening in een volledige zin. We hebben geoefend dat de zin dan begint met ik vind… Ook hebben we aan elkaar verteld waarom we een bepaalde mening hebben over dingen (bergen, rivieren, gebouwen etc.) die je kan tegenkomen op vakantie.
Binnen het thema piraten gaan we samen prentenboeken lezen. Ook oefenen we daarna,  aan de hand van vragen die gesteld worden, om terug te vertellen wat er is voorgelezen.
Rekenen
Volgende week zullen we doelen die al geweest zijn herhalen door ze binnen het thema camping en piraten toe te passen.
De week erna gaan we oefenen met het koppelen van een aantal vingers, turfstreepjes of blokjes aan een cijfer (1 t/m 10). Ook gaan we oefenen met de woorden samen, bij elkaar en verdelen en gebruiken daar spullen die te maken hebben met de camping.

GROEP 3
Doelen Veilig leren lezen
We zijn al weer aan het einde van kern 11 gekomen.
Dit zijn de doelen die ze geleerd hebben:
Ik kan woorden lezen , zoals koning, vijftig, vrolijk, worteltje, ontploffen, poppenkast, bedoelen, gebeuren, verliezen.
Het is in groep 3 belangrijk om veel leeskilometers te maken.
Blijf elke dag 10 a 15 minuten lezen, veel leesplezier!
Doelen rekenen
Met rekenen werken we momenteel in blok 12, aan de doelen:
· Erbij en eraf sommen en splitsingen tot en met 20
· Bijna dubbelsommen, zoals 8 + 8 = 7 + 8 = 9 + 8 =
· In sprongen tellen van 2, 5, en 10 tot en met 60
· Klok kijken, hoeveel uur later is het?
· Betalen aan de kassa met munten van 1 , 2 5 en 10
Thema
Na de “landing” in Engeland, zijn we volop bezig geweest met onderwerpen, zoals de bezienswaardigheden, het koningshuis, het vervoer en nog veel meer in en uit Groot Brittannië. Ook wordt er gezongen en gedanst op Engelse liedjes.
De moeder van Phil, Mabel, heeft ons al 2 lessen gegeven in Engels leren praten, erg leuk en leerzaam!
Afgelopen week hebben de kinderen n.a.v. de nieuwe Grej of The Day meer geleerd over de High Tea – Afternoon Tea. In de klas zijn we een eigen High Tea zaakje aan het opbouwen. De kinderen hebben zelf etagères gemaakt, en daarbij taart, cupcakes en koekjes van zoute brooddeeg.

 

 

Delen via