Leerteam 1 (groepen 1, 2 en 3)

woensdag 9 september 2020

Groepen 1-2

Het schooljaar is weer gestart. Het nieuwe normaal is afscheid nemen aan het hek. De kinderen lopen zelfstandig naar binnen waar ze na het weghangen en -leggen van hun spullen en handen wassen, een plekje zoeken in het speellokaal. Daar gaan ze een boekje lezen en geven op het digikeuzebord aan waar ze willen spelen.

Tijdens de dag maken de kinderen samen met de leerkracht(en) gebruik van een taallokaal en een rekenlokaal.

In het taallokaal kunnen de kinderen op dit moment spelen in de huishoek, spelletjes spelen, lezen in de leeshoek, luisteren in de luisterhoek, schrijven in de schrijfhoek en spelen met een poppenhuis, prentenboek naspelen aan de verteltafel en spelen aan de zandtafel.

In het rekenlokaal kunnen de kinderen knutselen, kleien, verven, spelletjes spelen, bouwen met grote blokken en bouwen met allerlei andere materialen (zoals: lego, duplo, K’nex etc.), spelen met de trein en diverse rekenactiviteiten in de rekenhoek.

Wij doen ook activiteiten uit het boek de Gouden weken, zodat de kinderen elkaars naam leren en elkaar beter leren kennen.

Volgende week starten we met het thema Natuur.

Groep 3

Groep 3 start volgende week met het thema “Bos”.

De komende weken gaan we ons verdiepen in de soorten bomen, planten en bosdieren.

Volgende week maken we een buurtwandeling met Leerteam 1 om de verschillende bomen en struiken te onderzoeken. En zullen vanuit deze startactiviteit verder in het onderwerp/thema duiken en kennis, houding en vaardigheden op doen.

We lezen in groep 3 sprookjesverhalen voor, die zich afspelen in het bos, zoals Roodkapje.

Tevens willen we graag een timmerhoek opzetten tijdens dit thema en zijn we nog op zoek naar spullen om onze hoeken mee in te richten. Denk aan bosversiering, boomvruchten, knuffels van bosdieren, gereedschap voor de timmerhoek.

De doelen voor de komende weken zijn:

Lezen:
Start kern:
Ik leer de letters I, K, M en S lezen en uitluisteren in een woord.

Doelen Schrijven:
Ik leer de letters I, K, M ,S schrijven.

Doelen Rekenen:
-Ik leer tellen en turven van 0 t/ m 12;
-Ik leer de begrippen meer, minder en evenveel.

Werk-, leer- en luisterhouding
-Ik leer een goede werk, leer en luisterhouding aan tafel in groep 3.

Delen via