Leerlingenraad

maandag 14 oktober 2019

Wij feliciteren de leerlingen die door hun groep zijn gekozen zitting te nemen in de leerlingenraad van 2017/2018.
Helemaal onderaan dit bericht hun foto’s.

De leerlingenraad kan aan de school advies geven, informatie vragen over schoolzaken of voorstellen doen om iets te gaan organiseren. Er is wel steeds toestemming nodig van de school.
Ieder jaar worden er nieuwe kinderen in de leerlingenraad gekozen. De groepsleerkracht begeleidt dit proces. De leerlingenraad vergadert op vrijdag.
De tijdsduur is maximaal 60 minuten. De raad praat niet over individuele personen.

Groepsvergadering: In hun eigen groep bespreken de kinderen van de leerlingenraad tijdens een groepsvergadering (soort kringgesprek) allerlei onderwerpen die in de groep leven, met elkaar.

De twee leerlingen van de leerlingenraad nemen de belangrijkste onderwerpen mee naar de leerlingenraad. Tevens doen zij weer verslag van datgene wat in de leerlingenraad is besproken.
Er is maandelijks een groepsvergadering van circa een uur. Er wordt een verslag gemaakt van deze vergaderingen.

De eerste vergadering vond plaats op vrijdag 11 oktober jl. Dit was voor alle leerlingen de eerste keer om in vergadering bij elkaar te zitten, te luisteren naar elkaar en de vragen vanuit hun groep te verwoorden. Het ging heel goed en belooft veel voor dit jaar. De volgende vergadering is op vrijdag 1 november 2019.

De leerlingenraad bestaat dit jaar uit:

Groep 5 Lucas Klaassen, Cedum van der Veen (beiden met evenveel stemmen gekozen en gaan om en om naar de leerlingenraadverg.
Jada Verduyn Lunel.
Groep 6 Yvy Brandwijk en Noa Chessa
Groep 7 Yasmine Sialiti en Roos Mulder
Groep 8 Mirthe Keijzer en Robin Berenschot

De eerste startvergadering is geweest en ze hebben er allemaal zin in en zijn heel gemotiveerd er en mooi jaar van te maken.

Delen via