nieuwsbrief De Marke20 december 2017
Hoe steek ik veilig vuurwerk af?

Hoe steek ik veilig vuurwerk af?

Jaarlijks vallen er nog steeds veel gewonden door vuurwerk. Tijdens de afgelopen jaarwisseling 2016/2017 zijn er 473 mensen op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis behandeld vanwege letsel door vuurwerk. Voorkom gevaarlijke situaties en volg de 4 stappen om veilig vuurwerk af te steken!

• Gebruiksaanwijzing lezen

• Vuurwerkbril dragen

• Aansteeklont gebruiken

• Afstand houden

Meer informatie kunt u hier vinden.

Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december 18.00 uur - 1 januari 02.00 uur.

Meer informatie over boetes e.d. vindt u hier

Kerstdiner

Kerstdiner

Wij vieren kerst met alle leerlingen samen op donderdag 21 december a.s. van 16.45 tot 18.45 uur. 's Middags zijn alle leerlingen vrij.

Ouders kunnen de gemaakte gerechtjes voor het buffet tussen 16.20 en 16.40 uur in de klas van hun kind brengen. Moet er een gerechtje warm blijven, op school zijn helaas geen warmhoudplaatjes.

Vanaf 18:15 uur staat de ouderraad bij de hoofdingang met een lekker warm drankje (glühwein en warme chocolademelk) om het wachten, voor o.a. ouders, te veraangenamen en gelegenheid te creëren om een gezellig praatje te maken met de andere wachtende ouders.

Kerstvakantie

Kerstvakantie

Op vrijdag 22 december 2017 (vanaf 14.30 uur) hebben wij vakantie t/m zondag 8 januari 2018. De groepen 1 t/m 4 vanaf 12.00 uur. Wij wensen U alvast hele fijne kerstdagen en een gezond en leerzaam 2018 toe. Het team heeft al van veel ouders en kinderen een mooie kerstkaart gekregen. Langs deze weg willen wij jullie hier heel erg voor bedanken.

Serious Request 2017: cheque van onze school aangeboden!

Serious Request 2017: cheque van onze school aangeboden!

Op dinsdagavond hebben een aantal juffen/meesters en kinderen uit groep 8 de cheque van de Marke aangeboden bij het Glazenhuis. Er was met de bioscoopavond en de loterij maar liefst € 866.50 opgehaald. Allemaal heel erg bedankt.

Na het aanbieden volgde nog een interview van Radio Apeldoorn bij het Cafeetje van Marja. Het was erg gezellig. Enkele foto's staan onderaan dit bericht en op onze website www.marke-apeldoorn.nl

 

Meer lezen

Sport van de maand

Sport van de maand

U kunt uw zoon/dochter elke maand mee laten doen met de sport van de maand. Hij/zij kan op deze manier kennis maken met verschillende sporten. (inschrijving sport van de maand december is gesloten)

De sporten van de maand januari zijn:
schaken voor de groepen 4 t/m 8,
hiphop voor de groepen 4 en 5,
kids run voor de groepen 4 t/m 8,
badminton voor de groepen 6 t/m 8

Opgeven kan, Vóór 22 december, via de website www.sportvandemaand.nl

Stop Vandalisme

Stop Vandalisme

De laatste tijd is er in de Maten veel last van overlast en vandalisme. Zo ook bij ons. De pleinen zijn na schooltijd verboden voor personen boven de 13 jaar. (borden hangen op het kleine en grote plein) Toch komen veel jongeren na schooltijd op de pleinen en laten enorm veel afval achter. Dit is natuurlijk verboden en erg vervelend. Tevens wordt er ook af en toe een vuurtje gestookt. Met alle narigheid van dien. De politie rijdt erg vaak langs en controleert zo vaak mogelijk. Mocht u 's avonds of 's nachts zien dat jongeren zich begeven op de pleinen en/of het dak wilt u dan de politie bellen? Maak een melding van deze rondhangende jongeren op 0900-8844. Alvast bedankt!

In verband hiermee laten we de lichten in verschillende lokalen aan 's nachts.

Tips voor leuke kinderuitjes

Tips voor leuke kinderuitjes

Wat is er te doen deze week en de weken van de kerstvakantie. Klik hier voor leuke ideeën.

Ook Kidsproof Apeldoorn heeft 25 leuke uitjes voor in de kerstvakantie bij elkaar gezocht.

Klik hier om naar hun pagina te gaan.

Vacatures bij Leerplein055

Vacatures bij Leerplein055

Leerplein055, de stichting waar onze school ook onder valt, gaat de interne begeleiding binnen de basisscholen op een andere manier invullen en introduceert de functie van intern begeleider (IB-er). Dit betekent dat een IB-er bij Leerplein055 met ingang van het nieuwe schooljaar geen lesgevende taken meer heeft en zich optimaal kan richten op het IB-werk op een of meerdere Leerplein055-scholen.

Onder verantwoordelijkheid van de schooldirecteur levert de IB-er een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het ondersteuningsbeleid en het onderwijs op de basisscholen van Leerplein055.

Het afgelopen jaar is gewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe functie binnen de Leerplein055-scholen. Aanleiding waren de terechte zorgen die een groot aantal IB-ers heeft uitgesproken over de combinatie van de IB-taken met lesgevende taken en de toenemende werkzaamheden in het kader van passend onderwijs.

De intern begeleiders gaan deel uitmaken van een IB-team zodat kennis en ervaring optimaal wordt gedeeld met de collega IB-ers. Om de functie zo goed mogelijk verder te ontwikkelen, stelt Leerplein055 voor een periode van twee schooljaren een extra kwaliteitsmedewerker aan om het team aan te sturen.

De huidige IB-ers zijn uiteraard vanaf het begin van het proces meegenomen in de ontwikkelingen en maken ieder voor zichzelf de afweging of zij de nieuwe functie van IB-er ambiëren. Leerplein055 heeft meerdere vacatures voor de functie van IB-er. De werving is zowel binnen Leerplein055 als daarbuiten gestart.

Klik hier voor meer informatie over de vacatures of om te solliciteren.

 

Vooraankondiging De Stentor Kidsrun/Midwinter marathon

Vooraankondiging De Stentor Kidsrun/Midwinter marathon

Op zondag 4 februari 2018 kunnen alle jonge hardlopers van 4 t/m 12 jaar mee rennen met de Stentor Kidsrun van één kilometer met start en finish op de Loolaan. De 4 en 5 jarigen lopen 500 meter in plaats van 1.000 meter. Wacht niet te lang met inschrijven want er kunnen maar 1000 kinderen mee doen.

De start/finish van de Kidsrun is op de Loolaan ter hoogte van de Bosweg. De route van de Kidsrun gaat over de Loolaan tot en met de Naald en weer terug.

Ga naar de website van dit evenement.

Een overzicht van de afstanden van de Centraal Beheer Midwinter Marathon 2018:
• Kroondomein Het Loo Marathon – 42 km – 10.30 uur (zaterdag 3 februari)

Zondag 4 februari
• Asselronde – 25 km – 11.45 uur
• Decathlon Mini-Marathon – 10 Engelse mijl (16,093 km) – 11.15 uur
• Centraal Beheer Acht van Apeldoorn – 8 km – 15.00 uur
De Stentor Kidsrun – 1 km – 10.30 uur
• Multicopy Businessrun – 8 km en 10 Engelse mijl – 15.00 en 11.15 uur

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055