nieuwsbrief De Marke6 december 2017

Dickens Festijn Deventer

Dickens Festijn Deventer

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Op zaterdag 16 en zondag 17 december komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Kortom: volop theater en muziek!

Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00-17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang tot het Dickens Festijn is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang die kan oplopen tot 1,5 uur. Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden vanaf hier naar de ingang (t.h.v. de Walstraat) geleid. Het Bergkwartier is gelegen in het centrum van Deventer. Het festijn vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

De geuren van punch en gepofte kastanjes, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen hierbij het decor.

 

Kerstsfeer in school, wie helpt ons?

Kerstsfeer in school, wie helpt ons?

We willen de school graag in kerstsfeer brengen. Kleuterafdeling, hal bij gr. 3/4, grote hal 5 t/m 8. Graag willen we dat a.s. vrijdag 8 december doen. 's Morgens en/of 's middags. U kunt zich opgeven bij Vreni (adm.)

 

Kerststukjes maken AOC, groep 8

Kerststukjes maken AOC, groep 8

Groep 8 gaat op 19 december 2017 om 13.30 naar het AOC om daar kerstbakjes te maken. We willen om 13.00 uur vertrekken richting Twello. We hebben nog ouders nodig die begeleiden en meerijden. U kunt zich opgeven bij Juf Marieke of Juf Manon.

Kerstdiner, vooraankondiging

Kerstdiner, vooraankondiging

Wij vieren kerst met alle leerlingen samen op donderdag 21 december a.s.van 16.45 tot 18.45 uur!!!!

Kerstbuffet:
Het kerstbuffet wordt verzorgd door leerlingen en hun ouders. In de brief (zie onderaan dit bericht) vindt u hiervan de brief. In deze brief vindt u ook "kerstbal" waarin u uw gerecht voor het kerstbuffet kunt invullen. Net als vorig jaar komt er op elke klassendeur een kerstboom te hangen waarin u uw ingevulde kerstbal kunt plakken. Op deze manier weet iedereen welke gerechten er gemaakt worden.

U kunt de brief hier downloaden.

Nieuw gymaanbod in de zaal aan de Edelenveld

Nieuw gymaanbod in de zaal aan de Edelenveld

Vanaf dit schooljaar verzorgt gymnastiekvereniging KDO Apeldoorn twee nieuwe lessen in de zaal aan de Edelenveld: Nijntje Beweegdiploma en Thema apenkooien.
Nijntje Beweegdiploma lessen zijn bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Op een speelse manier wordt er gewerkt aan motorische vaardigheden die van groot belang zijn voor het kennen en kunnen van het kind, voor nu en in de toekomst. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd mee krijgen via de nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naartoe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen.

Het hele seizoen werken de kinderen aan het Beweegdiploma. Het uitreiken van diploma’s gebeurt tijdens een groot Beweegfeest dat twee keer per jaar wordt georganiseerd. Op het Beweegfeest kunnen kinderen een uur lang lekker bewegen en kennis maken met verschillende facetten van sporten, want blijven sporten is ook na het behalen van het nijntje Beweegdiploma van groot belang.

De lessen ‘Thema Apenkooien’ zijn bedoeld voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. Binnen deze lessen wordt de gymles in een nieuw jasje gestoken. De lessen worden gevormd naar de wensen van de kinderen. De gymles wordt ingedeeld in een thema, denk aan avontuur, circus, dans, vakantie, enz. Er worden spelletjes gedaan, parcours afgelegd, torens gebouwd en uitdagende toestellen gebruikt.

Er wordt veel samengewerkt en de kinderen ontwikkelen spelenderwijs hun fijne -en grove motoriek. Naast dat de kinderen de voordelen van samen werken ervaren, leren ze ook hun eigen grenzen aangeven, oplossingsgericht denken, maar bovenal beleven de kinderen veel plezier.

Een gymles vol ervaring, beleving en lol!

De lessen worden gegeven op vrijdag: Beweegdiploma  16.00-17.00 uur

Thema Apenkooien 17.00-18.00uur

Lijkt het u leuk om eens te kijken of dit bij uw kind past?

Lijkt het u leuk om eens te kijken of dit bij uw kind past? Iedereen is van harte welkom om twee gratis proeflessen mee te doen!

Tel. 06-36327783, verenigingsmedewerker@kdoapeldoorn.nl

Sport van de maand

Sport van de maand

U kunt uw zoon/dochter elke maand mee laten doen met de sport van de maand. Hij/zij kan op deze manier kennis maken met verschillende sporten. (inschrijving sport van de maand december is gesloten)

De sporten van de maand januari zijn:
schaken voor de groepen 4 t/m 8,
hiphop voor de groepen 4 en 5,
kids run voor de groepen 4 t/m 8,
badminton voor de groepen 6 t/m 8

Opgeven kan, Vóór 22 december, via de website www.sportvandemaand.nl

Stop Vandalisme

Stop Vandalisme

De laatste tijd is er in de Maten veel last van overlast en vandalisme. Zo ook bij ons. De pleinen zijn na schooltijd verboden voor personen boven de 13 jaar. (borden hangen op het kleine en grote plein) Toch komen veel jongeren na schooltijd op de pleinen en laten enorm veel afval achter. Dit is natuurlijk verboden en erg vervelend. Tevens wordt er ook af en toe een vuurtje gestookt. Met alle narigheid van dien. De politie rijdt erg vaak langs en controleert zo vaak mogelijk. Mocht u 's avonds of 's nachts zien dat jongeren zich begeven op de pleinen en/of het dak wilt u dan de politie bellen? Maak een melding van deze rondhangende jongeren op 0900-8844. Alvast bedankt!

 

Vooraankondiging De Stentor Kidsrun/Midwinter marathon

Vooraankondiging De Stentor Kidsrun/Midwinter marathon

Op zondag 4 februari 2018 kunnen alle jonge hardlopers van 4 t/m 12 jaar mee rennen met de Stentor Kidsrun van één kilometer met start en finish op de Loolaan. De 4 en 5 jarigen lopen 500 meter in plaats van 1.000 meter. Wacht niet te lang met inschrijven want er kunnen maar 1000 kinderen mee doen.

De start/finish van de Kidsrun is op de Loolaan ter hoogte van de Bosweg. De route van de Kidsrun gaat over de Loolaan tot en met de Naald en weer terug.

Ga naar de website van dit evenement.

Een overzicht van de afstanden van de Centraal Beheer Midwinter Marathon 2018:
• Kroondomein Het Loo Marathon – 42 km – 10.30 uur (zaterdag 3 februari)

Zondag 4 februari
• Asselronde – 25 km – 11.45 uur
• Decathlon Mini-Marathon – 10 Engelse mijl (16,093 km) – 11.15 uur
• Centraal Beheer Acht van Apeldoorn – 8 km – 15.00 uur
De Stentor Kidsrun – 1 km – 10.30 uur
• Multicopy Businessrun – 8 km en 10 Engelse mijl – 15.00 en 11.15 uur

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055