nieuwsbrief De Marke22 november 2017
ASK theater

ASK theater

Op donderdag 30 november a.s. gaan onze groepen 5 t/m 8 naar de ASK voorstelling in Orpheus. (13.30 uur) Als u het leuk vindt om te gaan kunt u kaarten bestellen op onderstaande link. Het ASK-Theater presenteert 'Ali Baba en de 40 Rovers'! Dit jaar bezoekt onze school de voorstelling van het ASK-Theater in Schouwburg Orpheus in de week van 28 november t/m 1 december. Dit jaar spelen zij de voorstelling 'Ali Baba en de 40 Rovers'. Ali Baba is een arme waterdrager die niets liever wil dan Morgiana, een slavin waarop hij verliefd is geworden, vrij te kopen. Geld heeft hij daar natuurlijk niet voor. Toevallig ziet hij hoe een groep rovers een grot vol met schatten opent met de spreuk: “Sesam, Open U”. Als de rovers weg zijn sluipt hij naar binnen en pakt wat goud. Met dit goud kan hij zijn grote liefde vrijkopen. Als de rovers dit ontdekken gaan ze op zoek... 

Meer informatie over het ASK-Theater vind je op www.ask-theater.nl  

Ze kijken uit naar uw komst in het theater!

Filmavond voor Serious Request

Filmavond voor Serious Request

Twee leerlingen van de Heemgaard (Jesse en Ruben Peters) hebben samen met onze groepen 8 een actie op poten gezet om geld in te zamelen voor Serious Request. Dit project was hun Maatschappelijke Stage. Onderstaand de actie:

Er wordt op 24 november a.s. een filmavond gehouden (van ± 18.00 - 19.45 uur). Er mogen ook vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, vaders en moeders mee. Zij betalen ook € 2.50 p/p.

Voor de groepen 1/2 "The Bee Movie"
Voor de groepen 3/4 "Finding Dory"
Voor de groepen 5/6 "Mees Kees op de Planken"
Voor groep 7a : "Monsterhouse"
Voor groep 7b : "De Boskampi's"

Groep 8 gaat alles begeleiden.
Er wordt € 2.50 p/p entree gevraagd. (dit is incl. wat lekkers en drinken.)

Kaartverkoop: donderdag 23 november en vrijdag 24 november 2017 van 14.30 - 14.45 uur.

Tevens is er na de film nog een leuke loterij met hele mooie prijzen. Trek een enveloppe, misschien heeft u prijs. 1€ per enveloppe, 6 voor €5.

Druk op "meer lezen" voor de foto's.

Meer lezen

Inloopspreekuur jeugdverpleegkundige op school!

Inloopspreekuur jeugdverpleegkundige op school!

Namens de CJG is Marga Houtman de jeugdverpleegkundige voor De Marke.
Een aantal keren per jaar komt ze op school voor een inloopspreekuur.

Het inloopspreekuur is bedoeld voor alle ouders, leerlingen  en leerkrachten.

De jeugdverpleegkundige helpt bij vragen en twijfels over onder andere: opvoeding, psychosociale problemen, pesten, faalangst, overgewicht, voeding, zindelijkheid.

Het komende spreekuur is: maandag 27 november 2017 van 14.00 - 14.45 uur.

U bent van harte welkom!

Mailadres: m.houtman@cjgapeldoorn.nl
Te bereiken CJG Apeldoorn: 055 3578875

Nieuw gymaanbod in de zaal aan de Edelenveld

Nieuw gymaanbod in de zaal aan de Edelenveld

Vanaf dit schooljaar verzorgt gymnastiekvereniging KDO Apeldoorn twee nieuwe lessen in de zaal aan de Edelenveld: Nijntje Beweegdiploma en Thema apenkooien.
Nijntje Beweegdiploma lessen zijn bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Op een speelse manier wordt er gewerkt aan motorische vaardigheden die van groot belang zijn voor het kennen en kunnen van het kind, voor nu en in de toekomst. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd mee krijgen via de nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naartoe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen.

Het hele seizoen werken de kinderen aan het Beweegdiploma. Het uitreiken van diploma’s gebeurt tijdens een groot Beweegfeest dat twee keer per jaar wordt georganiseerd. Op het Beweegfeest kunnen kinderen een uur lang lekker bewegen en kennis maken met verschillende facetten van sporten, want blijven sporten is ook na het behalen van het nijntje Beweegdiploma van groot belang.

De lessen ‘Thema Apenkooien’ zijn bedoeld voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. Binnen deze lessen wordt de gymles in een nieuw jasje gestoken. De lessen worden gevormd naar de wensen van de kinderen. De gymles wordt ingedeeld in een thema, denk aan avontuur, circus, dans, vakantie, enz. Er worden spelletjes gedaan, parcours afgelegd, torens gebouwd en uitdagende toestellen gebruikt.

Er wordt veel samengewerkt en de kinderen ontwikkelen spelenderwijs hun fijne- en grove motoriek. Naast dat de kinderen de voordelen van samen werken ervaren, leren ze ook hun eigen grenzen aangeven, oplossingsgericht denken, maar bovenal beleven de kinderen veel plezier.

Een gymles vol ervaring, beleving en lol!

De lessen worden gegeven op vrijdag: Beweegdiploma  16.00-17.00 uur

Thema Apenkooien 17.00-18.00uur

Lijkt het u leuk om eens te kijken of dit bij uw kind past?

Lijkt het u leuk om eens te kijken of dit bij uw kind past? Iedereen is van harte welkom om twee gratis proeflessen mee te doen!

Tel. 06-36327783, verenigingsmedewerker@kdoapeldoorn.nl

 

Schoen zetten

Schoen zetten

De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 mogen op woensdag 29 november 2017 hun schoentje zetten op school. Misschien zit er donderdag wel iets in hun schoen? En misschien hebben de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 ook wel wat in hun laatje.

Sinterklaas op onze school

Sinterklaas op onze school

Dinsdag 5 december a.s. komt Sinterklaas bij ons op school. Wij willen graag dat alle kinderen om 08.30 uur met jas aan in de klas zitten. KLEUTEROUDERS opgelet: de kleuters dienen ook om 08.30 uur in de klas te zitten MET jas aan. Wij verzoeken u om, zodra uw kind binnen is, naar het grote plein te komen. De kinderen komen samen met hun juf naar het grote plein.
Achter de kleuters sluiten de groepen 3 en 4 aan. Daarachter komen de kinderen uit de bovenbouw te staan.
Verzoek aan de ouders om achteraan te gaan staan, zodat de kinderen alles goed kunnen zien.

De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 gaan deze dag hun surprises uitpakken.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055