nieuwsbrief De Marke8 november 2017
ASK groepen 5 t/m 8 (Sinterklaas)

ASK groepen 5 t/m 8 (Sinterklaas)

De groepen 5 t/m 8 gaan donderdag 30 november 2017 naar Orpheus voor de ASK musical "Ali Baba en de 40 rovers".  De voorstelling begint om 13.30 uur en is ongeveer 15.00 uur afgelopen. Dit jaar gaan we niet met de bus maar de groepen 7 en 8 gaan op de fiets en de groepen 5 en 6 gaan met auto's.

Het verhaal:

"Ali Baba is een arme waterdrager die niets liever wil dan Morgiana, een slavin waarop hij verliefd is geworden, vrij te kopen. Geld heeft hij daar natuurlijk niet voor. Toevallig ziet hoe een groep rovers een grot vol met schatten opent met de spreuk: “Sesam, Open U”. Als de rovers weg zijn sluipt hij naar binnen en pakt wat goud. Met dit goud kan hij zijn grote liefde vrijkopen.

Als de rovers dit ontdekken gaan ze op zoek…….
Kom naar deze leuke, grappige en spannende voorstelling. Laat je meenemen door de verhalenvertelster van de Sultan, Sherazade. Lig in een deuk door de domme rovers onder leiding van de gemene Angra en laat je betoveren door de sprookjesachtige wereld van 1001 nacht!"

Zelf naar de voorstelling gaan?

Kijk op https://www.ask-theater.nl/product/reguliere-kaarten/ of bel:

Theaterkassa Orpheus
Telefoon 055-5270300
Dagelijks van 09.00 tot 22.00 uur

Girls Only Zaalvoetbaltoernooi

Girls Only Zaalvoetbaltoernooi

Na het succesvolle 1e Girls Only Zaalvoetbaltoernooi in 2016, waar ruim 100 meiden aan meededen, organiseren DenkTank Breed en OSSO op zondag 19 november tussen 13.00 en 16.00 uur wederom een indoor Girls Only Voetbaltoernooi speciaal en alleen voor meiden!
Het toernooi wordt gespeeld in de Topsporthal van het Omnisport in Apeldoorn.

Meedoen kan met teams van 4 speelsters en binnen 3 verschillende leeftijdscategorieën:

• meiden t/m 9 jaar

• meiden van 10 t/m 14 jaar

• meiden van 15 t/m 18 jaar.

Aanmelden kan via onderstaande aanmeldknop, of door een mail te sturen naar denktankbreed@gmail.com onder vermelding van de teamnaam, leeftijdscategorie en naam en mailadres coach.

Deelname aan het Girls Only Zaalvoetbaltoernooi is gratis. Er zijn leuke prijzen te winnen en je hoeft niet op voetbal te zitten om mee te kunnen doen. Ook zijn er naast het voetballen andere activiteiten waar je tussen de wedstrijden door aan deel kan nemen. Maak een gezonde snackbar met JOGG Apeldoorn of laat je creatieve kant zien in het Girls Only Atelier. Kortom het wordt een gezellige en sportieve meidenmiddag!

Team aanmelden

Inloopspreekuur jeugdverpleegkundige op school!

Inloopspreekuur jeugdverpleegkundige op school!

Namens de CJG is Marga Houtman de jeugdverpleegkundige voor De Marke.
Een aantal keren per jaar komt ze op school voor een inloopspreekuur.

Het inloopspreekuur is bedoeld voor alle ouders, leerlingen  en leerkrachten.

De jeugdverpleegkundige helpt bij vragen en twijfels over onder andere: opvoeding, psychosociale problemen, pesten, faalangst, overgewicht, voeding, zindelijkheid.

Het komende spreekuur is: vrijdag 27 november 2017 van 14.00 - 14.45 uur.

U bent van harte welkom!

Mailadres: m.houtman@cjgapeldoorn.nl
Te bereiken CJG Apeldoorn: 055 3578875

 

Intocht Sinterklaas in Dokkum

Intocht Sinterklaas in Dokkum

Op zaterdag 18 november 2017 komt Sinterklaas aan in Dokkum. Zal hij in de weken erna ons ook komen bezoeken?

 

Kijk ook eens op?

Kijk ook eens op?

Kijk ook eens op onderstaande pagina's en websites voor extra informatie:

Onze facebookpagina: https://www.facebook.com/obs.demarke/

Onze website: www.marke-apeldoorn.nl

Facebookpagina van onze ouderraad: https://www.facebook.com/ORDeMarke/

Facebook IMC basis: https://www.facebook.com/markeimcbasis/ (voor de groepen 7 en 8)

Lampionnenoptocht

Lampionnenoptocht

Het is weer bijna zo ver: Sint Maarten komt er aan.

De lampionnenoptocht voor de kinderen, ouders/verzorgers en leerkrachten van OBS de Marke wordt ook dit jaar weer door de Ouderraad georganiseerd en wel op donderdagavond 9 november 2017.

De kinderen uit de groepen 1 t/m 8 hebben op school een leuke lampion gemaakt en kunnen deze laten zien tijdens de optocht.

Dit jaar lopen voor het eerst kinderen uit de hogere groepen mee. We hebben wel een verzoek: loop rustig en loop de kleintjes niet voor/onder de voeten.

Een huishoudelijke mededeling: Meelopen met de Lampionnenoptocht valt onder verantwoording van de ouders/verzorgers, niet van de school!

Graag allen aanwezig om 18.00 uur op het grote plein van de school zodat we om 18:10 uur kunnen vertrekken. Vergeet niet de lampion mee te nemen. Wij verzoeken je geen waxinelichtje te gebruiken maar een speciaal lampje, o.a. te koop bij de Blokker en Xenos.

Hoe lopen wij:

We vertrekken vanaf het grote plein rechtsaf richting Schoutenveld. Rechts langs de Schoutenveld. Tweede voet- / fietspad rechts, we volgen het pad langs de vijver richting de Plusmarkt. Bij de kruising links en vervolgens rechts het Landmetersveld op. We volgen het Landmetersveld naar het Musketiersveld. Via een stukje Musketiersveld, Raadsherenveld en Edelenveld langs de gymzaal terug naar het grote plein van onze school.

De route duurt een klein half uurtje. Bij terugkomst op het schoolplein staat er voor alle kinderen, ouders/verzorgers en leerkrachten iets te drinken met wat lekkers klaar.

De kinderen mogen natuurlijk verkleed komen.

 

Meer lezen

Lego bouwmiddagen CODA

Lego bouwmiddagen CODA

Donderdag 2 november, 23 november en 14 december | 15.30 tot 17.00 uur | Vanaf 6 jaar | € 5,00 of 2 CODA FabLab Stempels

Nieuw bij CODA: LEGO bouwmiddagen voor kinderen vanaf 6 jaar! Tijdens deze actieve workshops leer je onder andere hoe je een robot bouwt en hoe je deze zo programmeert, dat het kan bewegen. Op donderdagmiddag 2 november kun je voor het eerst aan de slag met programmeerbaar Lego in de Newtonzaal in CODA Junior.

CODA biedt tijdens de LEGO bouwmiddagen een speciaal programma aan, met elke bouwmiddag een ander thema. Kinderen vanaf 6 jaar werken met LEGO WeDo 2.0 en deelnemers vanaf 9 jaar kunnen aan de slag met LEGO Mindstorms. De workshops staan los van elkaar, maar het is natuurlijk hartstikke leuk om meerdere keren mee te doen.

Kosten
De kosten bedragen €5,- per persoon, per workshop. Voorafgaand kunnen de kosten per PIN worden voldaan bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek. Je kunt ook betalen met de CODA FabLab Stempelkaart. Deelname aan de Lego bouwmiddag kost dan twee CODA FabLab stempels per workshop.

Aanmelden
Wil je meedoen aan de workshops? Meld je dan aan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en de datum waarop je wilt komen door te geven (Donderdag 2 november, 23 november en/of 14 december).

Er kunnen maximaal 15 kinderen per workshop meedoen, dus meld je snel aan om zeker te zijn van een plekje.

 

Studiedag, alle leerlingen vrij

Studiedag, (22-12-2017) alle leerlingen vrij

Op 22 november 2017 zijn alle leerlingen vrij i.v.m. een studiedag voor het team.

 

Tien minutengesprekken

Tien minutengesprekken

In week 47 (van 20 t/m 24 november) vinden de 10 minutengesprekken met de ouders/verzorgers plaats. De familieavond is op dinsdag 21 november .
Uw kind krijgt een uitnodiging met tijdstip en datum mee naar huis. De kinderen krijgen pas op 16 februari 2018 hun eerste rapport mee.

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055