nieuwsbrief De Marke20 september 2017
Cultuurmenu groep 6

Cultuurmenu groep 5 en groep 6

Tijdens CODA Paper Art staat papier als materiaal centraal. De structuur, textuur, verschillende eigenschappen en het grenzeloze potentieel van papier zijn in deze tentoonstelling goed te zien. In het kader van ons cultuurmenu gaan groep 5 en 6 hiernaartoe. Na een korte introductie over de tentoonstelling Paper Art gaan de leerlingen het experiment aan en worden ze uitgedaagd een open vraag in woord en beeld te beantwoorden. Aansluiten gaan de groepen in Gigant verder met het experiment. Zij worden door twee docenten begeleid in het maken van een masker en een papieren huid.

Groep 5 gaat woensdag 27 september a.s., van 09.00 - 10.00 uur naar Coda en van 10.15 - 11.45 uur naar Gigant. Groep 6 gaat hiervoor op woensdag 4 oktober a.s. van 09.00 - 10.00 uur naar Coda en van 10.15 - 11.45 uur naar Gigant. Zijn er ouders die kunnen en willen rijden, geef dit dan door aan de leerkrachten.

Inloopuurtje groepen 1 en 2

Inloopuurtje groepen 1 en 2

Op dinsdag 26 september a.s. is er weer een inloopuurtje bij de kleuters. Ouders mogen van 08.30 - 09.30 uur meekijken in de kleutergroepen.

Meer lezen

Kinderboekenweekfeest CODA 2017!!

Kinderboekenweekfeest CODA 2017!!

Van 12.30 – 17.00 uur | CODA Museum en CODA Junior | € 5,- | Speciale '2=1 actie' van 16 t/m 23 september.

Zaterdag 7 oktober a.s. wordt in CODA het jaarlijkse Kinderboekenweekfeest gevierd – met verrassende voorstellingen, boeiende workshops en leuke activiteiten die allemaal iets te maken hebben met het thema ‘Griezelen – durf jij het aan?’ Natuurlijk is dit feest niet compleet zonder een bezoek van bekende kinderboekenschrijvers, een illustrator en heel veel leuke, een beetje spannende maar vooral uitdagende activiteiten, workshops en voorstellingen. De kaartverkoop start zaterdag 16 september in CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en bij Nawijn & Polak in Apeldoorn.

Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van het thema ‘Griezelen – durf jij het aan?’ Een thema dat ook centraal staat tijdens het Kinderboekenweekfeest dat in CODA gevierd wordt. Passend bij het thema willen we onze jonge bezoekers die dag vooral uitdagen om iets te doen wat ze nog niet eerder gedaan hebben. Of iets waarvan ze dachten dat ze dat nooit zouden durven of doen - niet (alleen maar) griezelig dus, maar vooral ook stoer én uitdagend.

Durf jij...?

Volg een training voor geheim agent, leer hoe je monsters kunt tekenen, bekijk reptielen zoals een wurgslang van heel dichtbij, leer dansen als Michael Jackson in ‘Thriller’ of loop over een wiebelige plank op 20 meter hoogte in ons VR Lab en nog veel meer. Durf jij….??

Bekende kinderboekenschrijvers en illustrators

Natuurlijk komen er ook dit jaar weer bekende kinderboekenschrijvers en een illustrator. Deze keer zijn dat Janneke Schotveld & Annet Schaap, Nanda Roep, Mirjam Oldenhave en Erik Nieuwenhuis (Oirik). Kom naar hun meet & greet of verrassende workshops en dans, zing en teken met hen mee. De middag begint natuurlijk met een spectaculaire opening en met de bekendmaking van de winnaar van het Apeldoorns Uiltje in CODA Museum.

Download het programmaboekje van het Kinderboekenweekfeest

In het programmaboekje vind je niet alleen wat er in CODA te doen is, maar ook waar en hoe laat. Maak je keuze en doe mee aan tal van te gekke workshops, verwonderende voorstellingen en uitdagende activiteiten! De middag begint natuurlijk met een spectaculaire opening en met de bekendmaking van de winnaar van het Apeldoorns Uiltje in CODA Museum. Download het programmaboekje

Kaartverkoop

Kaartjes zijn vanaf 16 september te koop in CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en bij Nawijn & Polak in Apeldoorn; deze kosten € 5,- per stuk. Met dit kaartje krijg je niet alleen toegang tot alle activiteiten, workshops en voorstellingen, maar kun je ook iets te drinken en te snacken halen in CODA en krijgen jouw ouder(s)/begeleider(s) korting op een kop koffie/thee met gebak.

Speciale actie van 16 t/m 23 september: 2 halen, 1 betalen

Haal je jouw kaartje vóór 24 september, dan krijg je er van ons één kaartje gratis bij! De consumptie- en kortingsbon krijg je op de dag zelf op vertoon van jouw toegangskaart.

Kinderpostzegels

Kinderpostzegels

Op woensdag 27 september 2017, krijgen allen de kinderen uit groep 7 de kinderpostzegels mee naar huis. De groepen 7 zijn deze woensdag om 12.00 uur vrij.

 

Leerlingenraad

Leerlingenraad

Wij feliciteren de leerlingen die door hun groep zijn gekozen zitting te nemen in de leerlingenraad van 2017/2018.
Helemaal onderaan dit bericht hun foto's.

De leerlingenraad kan aan de school advies geven, informatie vragen over schoolzaken of voorstellen doen om iets te gaan organiseren. Er is wel steeds toestemming nodig van de school.
Ieder jaar worden er nieuwe kinderen in de leerlingenraad gekozen. De groepsleerkracht begeleidt dit proces. De leerlingenraad vergadert op de eerste vrijdagmiddag van de maand.
De tijdsduur is maximaal 60 minuten. De raad praat niet over individuele personen.

Groepsvergadering: In hun eigen groep bespreken de kinderen van de leerlingenraad tijdens een groepsvergadering (soort kringgesprek) allerlei onderwerpen die in de groep leven, met elkaar.

De twee leerlingen van de leerlingenraad nemen de belangrijkste onderwerpen mee naar de leerlingenraad. Tevens doen zij weer verslag van datgene wat in de leerlingenraad is besproken.
Er is wekelijks een groepsvergadering van circa 20-30 minuten. Er wordt een verslag gemaakt van deze vergaderingen.

De eerste vergadering vond plaats op vrijdag 15 september jl. Dit was voor alle leerlingen de eerste keer om in vergadering bij elkaar te zitten, te luisteren naar elkaar en de vragen vanuit hun groep te verwoorden. Het ging heel goed en belooft veel voor dit jaar. De volgende vergadering is op vrijdag 27 oktober 2017.

De leerlingenraad bestaat dit jaar uit:


Meer lezen

Nieuws van de MR (medezeggenschapsraad)

Nieuws van de MR (medezeggenschapsraad)

Sinds het begin van dit schooljaar zijn obs de Dalk en obs de Marke gefuseerde scholen, waarmee er één MR is ontstaan. In de aanloop naar deze fusie hebben de MR’ren van beide scholen al fre-quent bij elkaar gezeten en op 11 september jl. heeft de MR haar eerste vergadering in nieuwe setting gehad.

Deze bijeenkomst heeft zich vooral gericht op de samenstelling en de vormgeving van de MR. In de toekomst zullen wij ons als één MR buigen over de vraagstukken van beide scholen.

De MR is op dit moment als volgt samengesteld: Saskia van de Hel-Reinink (voorzitter, de Marke), Gerda Hogenberg (secretaris, de Marke), Eric Neuteboom (ouder, de Dalk), Chris Wolters (ouder, de Dalk), Henriette van Dijke (leerkracht, de Marke), Ank Wickel (leerkracht, de Marke), Christiaan Kluft (leerkracht/locatieleider, de Dalk), Mara Ramos de Almeida (ouder, de Marke), Petra Nouwens (leerkracht, de Dalk).

Directeur Inge Voncken zal als adviseur wanneer gewenst aanschuiven bij de vergaderingen.

Gerda Hogenberg en Henriette van Dijke zijn aftredend en niet herkiesbaar. Zij worden z.s.m. ver-vangen door collega’s.

Tevens is de oudergeleding van de Marke op zoek naar versterking/vervanging.

Heeft u vragen of wilt u zich als ouder van de Marke verkiesbaar stellen voor de MR stuur ons ge-rust een mail: MR.DalkMarke@gmail.com

Oproepje

Oproepje

Shelina Drielsma (1b) is al een tijdje haar rode regencape met Jip en Janneke achterop kwijt. Heeft iemand van u deze misschien gezien?

 

OR (ouderraad) vergadering

OR (ouderraad) vergadering

De eerstvolgende OR vergadering is op maandag 25 september a.s. De OR-vergaderingen zijn openbaar. U bent van harte welkom.

 

Spaarpotjes

Spaarpotjes

Anderhalve week geleden zijn de groepen 7/8a en b naar de 3FM Kick-Off van Serious Request geweest en gaven wij samen met andere scholen het startsein om in actie te komen voor de stille ramp.

Over  iets minder dan 100 dagen staat het Glazen Huis hier bij ons in Apeldoorn!
In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Verleden week hebben een aantal leerlingen uit groep 7 spaarpotjes, in de vorm van het Glazen Huis, uitgedeeld aan alle leerlingen van de school. Deze spaarpotjes hebben we gekregen van de Rabobank om geld in te zamelen.
Sparen jullie mee voor Serious Request?

 

Telefoonlijst

Telefoonlijst

De kinderen hebben allemaal een telefoonlijst mee naar huis gekregen met het verzoek of u deze in wilt vullen. Tevens verzoeken wij u aan te geven of u wel of geen toestemming geeft om foto's op social media te plaatsen en hiervoor te tekenen. Denkt u dan aan klassenfoto's, foto's schoolreis etc. We houden hier rekening mee. Van veel ouders hebben wij het formulier al ontvangen, maar ook van veel niet. Mocht u denken er is niets veranderd, dan toch graag het formulier invullen. Wij hebben uw handtekening nodig voor het plaatsen van foto's. Mocht u het formulier kwijt zijn, hieronder is het te downloaden. Lukt dit niet, dan kunt u bij Vreni (adm.) een exemplaar vragen.

telefoonlijst-2017-2018

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055