nieuwsbrief De Marke5 juli 2017
Bedankt voor alle hulp!

Bedankt voor alle hulp!

Wij willen alle ouders/verzorgers/grootouders/ex-leerlingen/ex-ouders die dit schooljaar hebben geholpen enorm bedanken. Zonder jullie hulp was er veel niet mogelijk geweest.

 

 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Er zijn alweer veel gevonden voorwerpen. Wilt u eens komen kijken of er misschien iets van uw kind bij zit?

 

Kindervakantiespel de Maten

Kindervakantiespel de Maten

De zomervakantie komt er weer aan. Voor veel kinderen is dat dé tijd om op vakantie te gaan, maar er zijn ook genoeg kinderen die (het merendeel van) de zomer thuis doorbrengen. Om ook hen een leuke tijd te bezorgen coördineert Stimenz op verschillende plekken in en rondom Apeldoorn. Klik hier voor de folder.

De Kindervakantiespelweek
voor kinderen van 4 t/m ± 12 jaar

Thema: Tijdreizen

In de Maten wordt het kindervakantiespel gehouden in Ontmoetingscentrum De Dreven, Imkersplaats 38, Apeldoorn in de vakantieweek van 07-08 t/m 11-08-2017.

Tijden en prijzen:

09.00 - 11.45 uur
13.15 - 15.15 uur
19.00 - 21.00 uur

Weekkaart € 15
Dagkaart € 2.50
Overblijven € 1.00
Dagje uit (los) € 7.50

Regelrechtstrippen kunnen gebruikt worden.
Vragen over de vakantieweek in De Maten? Neem contact op: kvsdematen@gmail.com

Meer lezen

Oproep luizenmoeders en luizencoördinator

Oproep luizenmoeders en luizencoördinator

Aankomend schooljaar gaan enkele van onze luizenmoeders stoppen omdat hun kind naar het Voortgezet Onderwijs gaat.
Voor volgend jaar hebben we dus echt nieuwe “luizenmoeders” nodig die ongeveer 4 à 5 keer per jaar komen controleren op school.
We slagen er door onze luizenmoeders goed in om de luizen onder controle te houden. Er wordt na iedere schoolvakantie gecontroleerd en wel op de eerste maandagochtend na de vakantie.

Tevens zijn wij op zoek naar een nieuwe coördinator voor de werkgroep. De coördinator organiseert de controles en zij onderhoudt ook het contact met de contactpersoon van het schoolteam. Momenteel is Suzanne Smit (moeder van Keyon) de coördinator maar ook zij gaat er over een tijdje mee stoppen. U kunt zich opgeven bij Vreni admin.

 

Openingsontbijt (vooraankondiging)

Openingsontbijt (vooraankondiging)

Op vrijdag 25 augustus 2017 is het traditionele openingsontbijt. Dit ontbijt wordt verzorgd door onze Ouderraad. Er is lekker brood, allerlei soorten beleg, koffie etc. Bij de eerste bel om 08.25 uur moeten de kinderen hun klas in. Het is de bedoeling dat de ouders dan buiten blijven. Bij de tweede bel gaan we dan gezamenlijk naar het grote plein. Op het plein zijn plekken gemarkeerd voor de diverse groepen. Ouders wilt u deze plekken vrijhouden en er achter gaan staan? Na de openingstoespraak gaan de kinderen, met hun ouders, naar de eigen groep. Denken jullie aan bestek, beker en bord? Zijn er nog speciale dieetwensen voor uw kind(eren), geef deze dan door aan de ouderraad voor donderdag 24 augustus 2017. Mailadres OR is: ordemarke055@gmail.com

 

Pas op! Bereklauw

Pas op! Bereklauw

Bereklauw is een plant die voor mensen niet bepaald geschikt is. Wie ermee in aanraking komt terwijl de zon schijnt, kan heel ernstige brandwonden oplopen. Schapen daarentegen zijn er dol op en kauwen de bereklauw met hun hoge haardos graag op. Voor mensen is het echter oppassen geblazen met de bereklauw.

Bereklauw kan voor mensen ernstige huidirritatie veroorzaken. Vooral de stengel en de bladsteelharen veroorzaken wonden. Wie in aanraking komt met de plant terwijl de zon schijnt, kan er zelfs ernstige brandwonden aan overhouden. Zij kunnen zelfs zo erg zijn dat er wonden kunnen ontstaan tot in de derde graad. In minder ernstige gevallen ontstaat vaak eerst een brandblaar, die later overgaat in een soort zwerende wond. Het verdwijnen daarvan kan een langdurige kwestie zijn.

Behandeling

• Eerst afwassen met water en zeep of met verdunde lysol

• Direct uit de zon gaan en die ook de eerste week volledig mijden

• Als er nog geen blaren te zien zijn kan er steroidencreme worden opgesmeerd

• Bij blaren behandelen als brandwonden. Brandwondengaas en brandwondenzalf aanbrengen of de arts bezoeken.

 

Spelletjes voor in de auto

Spelletjes voor in de auto

Je gaat met vakantie en het wordt een lange reis in de auto naar die heerlijke bestemming. Je hebt dus uren in de auto door te brengen met je gezin. "Zijn we er al?", hoor je de kinderen al roepen. Maar hoe hou je de kinderen lekker bezig op een leuke manier, waar ze ook nog wat van leren? Leuke spelletjes voor in de auto kunnen je daar goed bij helpen en je hoeft hier niet allerlei spullen voor mee te nemen die kunnen kwijtraken.

Hier een paar leuke suggesties.

 

Wie helpt ons met de was?

Wie helpt ons met de was?

Herhaalde oproep:

Anita Hake (moeder van Eliza Schreuder gr. 8) heeft de afgelopen jaren, een keer per week, de was gedaan voor De Marke. Handdoeken, theedoeken en vaatdoeken en een enkele keer de sporttenues. Wij willen haar heel erg bedanken voor haar enorme inzet.
Omdat haar dochter van school gaat zoeken wij iemand die dit van haar over wil nemen. Wilt u ons helpen? Geef dit dan door aan Vreni adm.

Tevens dient er nog een wasmachine opgehaald te worden uit Beekbergen. Wie wil dit in het nieuwe schooljaar voor ons doen? Opgeven bij Vreni adm.

 

 

Zomervakantie

Zomervakantie

Wij hebben zomervakantie van 8 juli t/m 20 augustus 2017. Team OBS de Marke wenst jullie allen een hele fijne vakantie.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055