nieuwsbrief De Marke22 maart 2017
Bibliotheekbezoek groep 4

Bibliotheekbezoek groep 4

Op maandag 27 maart 2017 bezoekt groep 4 bibliotheek de Maten. We worden daar verwacht van 09.00 - 10.00 uur. Ouders die mee willen wandelen kunnen zich opgeven bij de leerkrachten of bij Vreni (admin.)

 

Buurtkidsactiviteit

Buurtkidsactiviteit

Woensdag 5 April a.s. organiseert Buurtkids de Velden een workshop bloemschikken in onze school. De kinderen gaan deze middag onder het genot van koek en zopie een bloemstuk maken voor de eigen paastafel.

Gele bloempjes, eitjes en vogelnestjes, het hoort allemaal bij dit sierlijke bloemstuk voor op tafel.

Deze middag begint om 14.00 uur en er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Aanmelden voor deze activiteit kan via Buurtkids@outlook.com

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Stimenz en Buurtkids de Velden.

 

Gastles kindertelefoon

Gastles kindertelefoon

Oud leerlinge Stefanie Berghuis komt op maandagmiddag 27 maart a.s. een gastles verzorgen over de kindertelefoon. Zij zal dit doen in de groepen 6/7.
Groep 6a/7a van 12.30 - 13.30 uur
Groep 6b/7b krijgt de les van 13.30 - 14.30 uur.

Meer nieuws over de kindertelefoon 8-12 jaar vindt u hier

Geef mij maar een boek!

Geef mij maar een boek!

‘Geef mij maar een boek’ breidt uit

Het succes van ‘Geef mij maar een boek’ kan binnenkort ook gelden voor het prentenboek. Op 7 april a.s. start de actie ‘Ik wil een prentenboek’, om kinderen de allermooiste en leukste prentenboeken te laten verzamelen. Prentenboeken zijn niet alleen een prachtig bezit maar ze dragen ook bij aan een betere geletterdheid van kinderen en ze zorgen voor een eerste stap op weg naar plezier in lezen (en bezit) van boeken.

De Gruffalo
De stichting ‘Geef mij maar een boek’ heeft voor deze eerste editie van ‘Ik wil een prentenboek’ de rechten van De Gruffalo verworven. Het prentenboek is te verkrijgen voor € 2, eenzelfde prijs als voor Achtste-groepers huilen niet, dat dit jaar speerpunt is in de actie van ‘Geef mij maar een boek’.


Meer lezen

I.v.m. veiligheid verboden

I.v.m. veiligheid verboden

I.v.m. de veiligheid zijn skateboards, skeelers, steppen en space scooters verboden. Tevens zijn het meebrengen van Mobiele Telefoons verboden, tenzij er specifiek door de leerkracht gevraagd wordt om de telefoon mee naar school te nemen voor een project. Voor alle andere gelegenheden geldt: mocht uw kind, van u,  toch een telefoon mee naar school moeten nemen, dan graag even een briefje en de telefoon afgeven bij Vreni.

Kijkavond scholenproject animatie/fotografie

Kijkavond scholenproject animatie/fotografie. Verplaatst!!!

Door omstandigheden is de kijkavond van ons scholenproject verplaatst van 22 maart 2017 naar 12 april 2017 van 18.30- 19.30 uur.
Onze excuses voor het eventuele ongemak.

De tentoonstelling is door de hele school.

Koningsspelen 2017

Koningsspelen 2017

Op vrijdagochtend 24 april 2015, van 08.30 - 12.00 uur, worden er bij ons op school de koningsspelen gehouden. LET OP: De bovenbouwleerlingen zijn
's middags NIET vrij!

Om de spelen te kunnen organiseren hebben wij erg veel vrijwilligers nodig. Geef u op bij Vreni adm. of bij Juf Cilia (gr. 3)

Ook dit jaar gaan de leerlingen de koningsspelen openen met een dansje en een lied. Het lied heet "okido". We gaan dit op school oefenen, maar u kunt natuurlijk ook thuis de video bekijken. Klik hier voor de video

Nieuws uit groep 1/2

Nieuws uit groep 1/2

De leerlingen uit de groepen 1 en 2 werken over de lente. Niet alleen over de bloemen maar ook over de jonge dieren.
We knutselen en zingen er over, we spelen zelf verhaaltjes na.
Omdat de lenteliedjes en verhaaltjes zo leuk zijn komen de peuters volgende week op bezoek om te kijken naar de kleuters.
Voor zowel de peuters als kleuters een leuk maar spannend moment.

Nieuws uit groep 3

Nieuws uit groep 3

EVEN VOORSTELLEN!

Mijn naam is Eline Roelofs, ik ben 36 jaar, getrouwd en moeder van een dochter en een zoon van 6 en 4 jaar. Naast mijn werk studeer ik aan de KPZ in Zwolle. Ik zit in het laatste jaar in de verkorte deeltijd opleiding. Sinds deze maand loop ik op donderdag stage in groep 3. Ik zal hier blijven tot aan de zomervakantie. 

Meer lezen

Nieuws van de OR (Ouderraad)

Nieuws van de OR (Ouderraad)

De foto's van The Marke has Talent staan online. Suzanne Smits bedankt voor het maken van de foto's. Kinderen bedankt voor de prachtige optredens.

Klik hier voor de foto's

Open dag 5 april 2017

Open dag 5 april 2017

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Om de sfeer op school te proeven is een bezoek aan school belangrijk. Daarvoor is op onze school ruim de mogelijkheid, uiteraard op een moment dat het u schikt. In een persoonlijk gesprek met de schooldirecteur kunt u uw vragen stellen om een goed beeld te krijgen van de school en de schooldirecteur zal u met plezier een rondleiding door de school geven. Neemt u dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Twee keer per jaar bieden basisscholen in Apeldoorn ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De eerstvolgende open dag is op woensdag 5 april 2017 van 9.00 tot 12.00 uur.

Schoolreizen 2017

Schoolreizen 2017

Hieronder vindt u de informatie over de schoolreizen 2017:

Groep 1 en 2  € 16.50 Kleuterfeest Dinsdag 20 juni 2017  
Groep 3  € 33.00 Spelerij Dieren Maandag 26 juni 2017  
Groep 4 en 5  € 25.00 Openluchtmuseum Donderdag 8 juni 2017  
Groep 6 en 7  € 33.00 Hellendoorn Dinsdag 13 juni 2017  
Groep 8  € 120.00 Heino Summercamp 21, 22 en 23 juni 2017

Wij verzoeken u het totaalbedrag over te maken op IBANnummer NL47 INGB 0004 7523 68 t.n.v. OBS De Marke te Apeldoorn, o.v.v. de naam(namen) van uw kind(eren). U mag ook contant betalen bij Vreni adm.

LET OP: dit is een ander rekeningnummer dan de betaling van het schoolfonds. (ouderbijdrage)

Het totaalbedrag dient uiterlijk 1 mei 2017 bij ons binnen te zijn!
(Bij niet betaling kunnen leerlingen helaas niet mee en moeten ze deze dag op school blijven)
Bij betalingsproblemen kunt U contact opnemen met Inge Voncken (directie)
Minima kunnen een vergoeding aanvragen bij de Stichting Leergeld, telnr. 0612675159.

Sportnieuws van Juf Laura (gymcoach)

Sportnieuws van Juf Laura (gymcoach)

Op zaterdag 1 april 2017 is er een gratis tennis clinic bij TV Vego (Tennisvereniging Vego,  Tennispark Malkenschoten,  Dubbelbeek 10,  7333 NJ Apeldoorn) voor alle kinderen v.a. 4 jaar die willen kennismaken met tennis. De clinic wordt gegeven door de jeugdtrainer Joost Galenkamp. Tijd: 11.00-12.30 uur. Ook papa's en mama's kunnen kijken hoe hard hun service is. De hele dag is er een speedometer aanwezig op de banen. Tegelijkertijd met de clinic worden ook de finales van de internationale tennisjeugdtoernooi Champions Bowl gespeeld. De top van Nederland en getalenteerde jeugd van Belgie, Duitsland, Turkije, Roemenië en Ukraine doen dit jaar mee. De groep 5, 6 en 7 hebben afgelopen week kennis gemaakt met tennis ook tijdens de gymlessen. De kinderen waren erg enthousiast.

Hiep hiep hoera

 

Verjaardag Juf Mireille

A.s. vrijdag 24 maart 2017 viert Juf Mireille haar verjaardag in groep 1a/2a.

Verkeersexamen groep 7

Verkeersexamen groep 7

Op donderdag 7 april hebben de groepen 7, 's middags, het schriftelijk verkeersexamen. De volgende dag volgt het praktijkexamen door het centrum van Apeldoorn.

De route die de kinderen moeten fietsen vindt u op https://www.apeldoorn.nl/jeugdverkeersexamen klik aan centrum. Ouders u kunt dan alvast oefenen met uw kind.
Om alvast te oefenen voor het schriftelijk verkeersexamen klikt u hier

Over de datum van de fietskeuring en overige belangrijke informatie worden de ouders van groep 7 nog geïnformeerd.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055