nieuwsbrief De Marke8 maart 2017
Geef mij maar een boek!

Geef mij maar een boek!

‘Geef mij maar een boek’ breidt uit

Het succes van ‘Geef mij maar een boek’ kan binnenkort ook gelden voor het prentenboek. Op 7 april a.s. start de actie ‘Ik wil een prentenboek’, om kinderen de allermooiste en leukste prentenboeken te laten verzamelen. Prentenboeken zijn niet alleen een prachtig bezit maar ze dragen ook bij aan een betere geletterdheid van kinderen en ze zorgen voor een eerste stap op weg naar plezier in lezen (en bezit) van boeken.

De Gruffalo
De stichting ‘Geef mij maar een boek’ heeft voor deze eerste editie van ‘Ik wil een prentenboek’ de rechten van De Gruffalo verworven. Het prentenboek is te verkrijgen voor € 2, eenzelfde prijs als voor Achtste-groepers huilen niet, dat dit jaar speerpunt is in de actie van ‘Geef mij maar een boek’.

 

 

Groepen 1 t/m 4 vrij

Groepen 1 t/m 4 vrij

Op woensdag 15 maart 2017 hebben de leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 vrij i.v.m. een studiedag van het onderbouwpersoneel.

 

Hiep hiep hoera

Hiep hiep hoera

Op vrijdag 24 maart 2017 viert Juf Mireille haar verjaardag in groep 1a/2a.

 

Kijkavond scholenproject ?????

Kijkavond scholenproject Animatie /Fotografie

Op woensdagavond 22 maart 2017 hebben wij onze jaarlijkse kijkavond. Alle leerlingen zijn hier al druk mee bezig.

De kijkavond duurt van 18.30 - 19.30 uur en de tentoonstelling is door de hele school te zien.

 

Mama en Kind markt in Het Bolwerk

Mama en Kind markt in Het Bolwerk

Op 1 april 2017 van 12.00 - 17.00 uur, voor nieuwe en tweedehands artikelen.

Zoek & Zo organiseren een Mama en Kind beurs in Het Bolwerk!

Kijk voor meer info op de facebook pagina van Zoek & Zo!

 

 

 

Nieuws uit groep 3

Nieuws uit groep 3

Dinsdag 7 maart jl. zijn wij met de klas naar de bibliotheek geweest. Het was nog even spannend of we wel zouden gaan, want we hadden nog geen ouders die met ons mee konden lopen. Gelukkig waren er op het laatste moment toch nog 3 moeders die met ons mee konden. Heel fijn en nogmaals bedankt! Wat hebben de kinderen het leuk gehad. We zijn er eerst gezellig heengelopen. Wat deden de kinderen dit keurig!
Bij de bibliotheek hebben we eerst informatie gehad over hoeveel verschillende boeken je wel kunt lezen en over boekjes lenen.
Daarna zijn de kinderen uiteengegaan in groepjes en hebben ze met heel veel losse letters verschillende woorden gemaakt.

Foto's op onze website www.marke-apeldoorn.nl

 

 

Nieuws uit groep 4

Nieuws uit groep 4

Hieronder een stukje van Juf Yolande:

Wat fijn om weer voor de groep te staan. Mijn schouder is weer bijna helemaal genezen dus lesgeven kan weer. Gelukkig was er een hele leuke invaljuf. Juf Esther bedankt! Er zijn al kinderen druk aan het oefenen voor Marke has Talent. Ik ben benieuwd naar de optredens 10 maart.

Groetjes Juf Yolande

 

Nieuws van de MR

Nieuws van de MR

Beste ouders en verzorgers,

Het is inmiddels anderhalf jaar na de introductie van het continuerooster op de Marke.

Voorafgaand aan deze introductie heeft de MR gedegen onderzoek gedaan bij o.a. andere scholen, bij u als ouders/verzorgers en is er met de leerkrachten gesproken.

Natuurlijk zijn wij ons, samen met de toenmalige directie, terdege bewust geweest dat de invoering van een continurooster niet zonder slag of stoot kan plaatsvinden. Voor ons als MR dan ook reden om het continurooster als gespreksonderwerp op iedere MR vergadering terug te laten keren.

In de afgelopen anderhalf jaar heeft u als ouder/verzorger middels de diverse enquetes laten weten het continurooster te omarmen. U ziet en merkt de voordelen voor u zelf maar ook voor uw kind(eren). Voor de leerkrachten echter is gebleken dat hun werklast zwaarder wordt ervaren en dat zij een moment van rust missen op de dag. Vorig schooljaar heeft de directie dit deels kunnen wegnemen door hulp van ouders/verzorgers met als doel daar dit schooljaar vervolg aan te geven. Helaas is de hulp van ouders/verzorgers uitgebleven ondanks meerdere oproepen.

Beste ouders/verzorgers uw hulp is essentieel om het continurooster op alle fronten, dus ook voor de leerkrachten, te laten slagen.

De MR vraagt u dan ook u aan te melden voor een kwartier van uw tijd per week om een leerkracht te ontlasten zodat deze in de lunchpauze van uw kind rustig kan eten. Hoe meer ouders/verzorgers de schouders er onder zetten, hoe meer de lasten verdeeld kunnen worden.

Misschien heeft u nog ideeën hoe we de lunch op een andere manier kunnen laten plaatsvinden? Laat ons dat dan vooral weten via ons emailadres mrdemarke055@gmail.com

Met vriendelijke groet,

MR obs De Marke

Nieuws van de OR (ouderraad)

Nieuws van de OR (ouderraad)

THE MARKE HAS TALENT
Op vrijdag 10 maart a.s. gaat het dak eraf! Talenten van onze school gaan dansen, zingen, goochelen, playbacken, kunstjes doen, moppen tappen etc. Kortom onze leerlingen laten zien wat ze in huis hebben. En dat is erg veel! De avond is opgebouwd in 2 gedeeltes.

Eerst de onderbouw (gr. 1 t/m 4) van 18.00 - 19.30 uur. Aanwezig om 17.45 uur bij de artiesteningang BSO, plein groep 3/4.
Daarna de bovenbouw (gr. 5 t/m 8) van 19.30 - 21.00 uur.  Aanwezig om 19.15 uur bij de artiesteningang BSO, plein groep 3/4.
We gaan er een gezellige avond van maken!!

Voor de lijst met optredens klik hier

PAASEITJES
De leerlingen hebben een bestelformulier meegekregen om paaseieren te verkopen. De actie loopt t/m 17 maart 2017. Vanaf 24 maart worden de paaseieren bij de kinderen afgeleverd. Ze kunnen ze dan gaan bezorgen.

 

Schoolreizen 2017

Schoolreizen 2017

Hieronder vindt u de informatie over de schoolreizen 2017:

Groep 1 en 2  € 16.50 Kleuterfeest Dinsdag 20 juni 2017  
Groep 3          € 33.00 Spelerij Dieren Maandag 26 juni 2017  
Groep 4 en 5  € 25.00 Openluchtmuseum Donderdag 8 juni 2017
Groep 6 en 7  € 33.00 Hellendoorn Dinsdag 13 juni 2017  
Groep 8          €120.00 Heino Summercamp 21, 22 en 23 juni 2017

Wij verzoeken u het totaalbedrag over te maken op IBANnummer NL47 INGB 0004 7523 68 t.n.v. OBS De Marke te Apeldoorn, o.v.v. de naam(namen) van uw kind(eren). U mag ook contant betalen bij Vreni adm.

LET OP: dit is een ander rekeningnummer dan de betaling van het schoolfonds. (ouderbijdrage)

Het totaalbedrag dient uiterlijk 1 mei 2017 bij ons binnen te zijn!
(Bij niet betaling kunnen leerlingen helaas niet mee en moeten ze deze dag op school blijven)
Bij betalingsproblemen kunt U contact opnemen met Inge Voncken (directie)
Minima kunnen een vergoeding aanvragen bij de Stichting Leergeld, telnr. 0612675159.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS de Marke is onderdeel van Leerplein055